Obama'ya sert tepki: Esed'i yüreklendirdi

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Suriye'ye askeri operasyon konusunu Kongre'ye danışma kararını Suriye muhalefeti, 'Cumhurbaşkanı Esed'i yüreklendiren bir karar' olarak değerlendirdi.

Obama'ya sert tepki: Esed'i yüreklendirdi
Obama'ya sert tepki: Esed'i yüreklendirdi
GİRİŞ 01.09.2013 15:30 GÜNCELLEME 01.09.2013 15:44
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Suriye Ulusal Kongresi sözcüsü Luay Safi, Obama'nın kararını ABD'nin "liderlik göstermedeki başarısızlığı" olarak tanımladı.

Obama'nın açıklamasından hayal kırıklığı duyduğunu ifade eden Suriye'deki ana muhalif grubun sözcüsü Safi yaptığı açıklamada "Eylemsizlik rejimi cesaretlendirebilir ve daha ciddi saldırılar olabilir diye korkuyoruz." dedi.

Obama dün Beyaz Saray'da açıklama yaparken Suriye'de hükümete bağlı güçler Şam civarında muhaliflerin denetimindeki bölgeleri yeniden bombalamaya başladı.

Suriye 21 Ağustos'ta kimyasal silah kullandığı iddialarını reddediyor.

YORUMLAR 9
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. suriyeye yapılacak müdahalenin sadece islam cografyasının dışında yapılması yanlıştır .. eyerki mualiflere silah ve lojistik destek verilmediği sürece bu kana susamış esat kardeşlerimizin kanınıda akıtmaya devam edecektir.. yakın bir zamanda esat gene kimyasak silah atmasıda kacınılmazdır..
    Cevapla
  • anton kanton 10 yıl önce Şikayet Et
    bir musibet bin nasihattan hayırlıdır. buna göre Müslüman halklar kazık yiye yiye hendeği karşıya atlayacaklardır. ne zaman olur bu zamanla hemen olmaz tabi. adamlar nede olsa işi biliyorlar 3 milyon muslumanı katlettikten sonra barak husyn ile aramızı güzel yumuşattılar.
    Cevapla
  • erdal islam 10 yıl önce Şikayet Et
    abd de obamanın sözü göstermeliktir. hiç bir amerikan hükümeti yada başkanı yahudilerin isteğinin dışında hareket edemez özgürlük demokrasi hak hukuk onların çıkarına göredir işine göredir bunu herkes anlamış olmalı artık,daha anlamayan varmı acaba??
    Cevapla
  • S.Gökhan YILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    CESARET CESARET CESARET . konunun devamı için ortadoğu ve afrika ülkeleriyle ilgili bölgedeki tüm sorunların kaynağı olarak gösterilen İSRAİL yine sözlü olarak hükümet tarafından açıklamalar yapılmasına rağmen ; " Diğer OECD üyelerinin veto hakkını kullanmaması bir yana asıl vahim olan Türkiye'nin veto hakkını kullanmaması ve İsrail'in üyeliğine icazet vermesidir " sırada İSRAİL in NATO üyeliği sözkonusu demek ki OECD de yapamadığımızı haydi tüm islam alemi için zararlı görünen bu ülkenin bu ittifaka üye olmaması için ret verilsin !!!!!
    Cevapla
  • S.Gökhan YILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE NİN HAKLI ÇIKIŞI . arkadaşlar, hepimizin üzerinde hemfikir olduğu konu ; suriye deki baas rejimini kullanarak etnik temizlik çabası içerisinde olan ve babasından miras bu zulümleri yapan esad ve işbirlikçilerine ( ulusal ve uluslararası ) millet olarak tavrımızdır . fakat T.C. hükümet yetkililerine de ayrıca sormak isterim ki ; bu olaylar başladığından itibaren esad a ineceksin / gideceksin gibi söylemler yöneltenler fiili müdahale için kime güvenmiştir ? abd veya işbirlikçilerinden de medet ummak ta neyin nesidir ? suriye de savaş uçağımız düşürüldü ve halen olayın millete açıklanması beklenmektedir / ayrıca suriye ye haklı olarak tepkileri baştan beri koyanlar niçin askeri müdahele seçeneğinde yer almamaktadır ... Lütfen bize lazım olan sadece gerçekleri söylemek değil cesaret te olmazsa olmazlardandır ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MSB duyurdu: 32 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
2 bin yıldır kırılmayan fay: 'Yakın bir zamanda' diyerek uyardı!