Bu görüntüler ABD'lileri sokağa döktü

ABD'nin New Mexico eyaletinde ve eyaletin en büyük kenti Albuquerque'de yetkililer, geçtiğimiz haftalarda 38 yaşındaki bir evsizin polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterilerinin hafta sonunda şiddetlenmesinin ardından halkı sakin olmaya çağırdı.

GİRİŞ 01.04.2014 17:39 GÜNCELLEME 01.04.2014 17:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

New Mexico Valisi Susana Martinez, "Albuquerque zor bir dönemden geçiyor. her şey soruşturma neticesinde çözülecek... Soruşturmaya güvenilmesini istiyoruz. Ama kimse zarar görsün istemiyoruz" diyerek, polisin hafta sonundaki gösterilerde göz yaşartıcı gaz kullandığı gösterilere atıfta bulundu.

Albuquerque kentindeki tepelerde kurduğu bir çadırda yaşayan James Boyd, 16 Mart günü polisle girdiği tartışmanın ardından vurularak öldürülmüştü. Söz konusu çadırın yasa dışı olduğunu belirten polisler, Boyd'u elindeki bıçağı bırakması için uyardıktan sonra şok tabancası ve gerçek mermi atan silahlar kullanarak vurmuştu. Emniyet yetkilileri, geçmişte bıçaklı saldırı dahil birçok suç işlediği belirtilen Boyd'u vuran polis memurlarının davranışının doğru olduğunu savunmuştu.

YORUMLAR 3
  • ferhad dag 10 yıl önce Şikayet Et
    Hapishanelerinde 2.5 milyon insan barındıran bir devlet. ancak vahşi olur. Çünkü hapishaneler özeldir ve müşterileri azalırsa zarar etmesinler diye, rüşvet, hediye gibi bir dolaplar çevirip, suçsuz saf insanları tahrik edip, hapislere tıkıyorlar. Maksat hücreler boş kalıp, gelir düşmesin. kapitalizmin en vahşisi bu memlekette mevcut. Kızılderililerden ve siyah kölelerden miras kalan üstünlük ve öldürme iç güdülerini polis terörü ve katliamıyla teskin etmeye çalışıyorlar. Her 4 zenciden birinin hapse düşmesi kesinken, her 23 beyazdan biri hapse düşürülebiliyor (kendiliğinden düşen az). Böyle bir memleket, insanlığa ancak vahşette örnek olabilir.
    Cevapla
  • İRFAN SADIKOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    HER SENE MİLLETE İNSAN HAKLARI İHLALİ AÇIKLAYANA BAK. burası abd bunlar buralara binlerce oranın yerlierini öldürüpte yerleştiler şimdi dünyaya akıl vermelerine bakmayın. hala bunlarda idam var ama iran asarsa vahşet oluyor. içiki fuhuş uyuşturucu bunlarda ama ne varki müslümanların paralarıda bunlarda
    Cevapla
  • gerçekmi 10 yıl önce Şikayet Et
    şu görüntü. türkiyede olsa yer yerinden oynar avrupalılar hemen insan haklarına aykırı diye h,a,v lardı birde onların uzantısı iç ve dış basın...amerikalıların karakterini yansıtıyor bu görüntü....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı
ABD silah pazarını Türkiye’ye mi kaptırdı?