ABD'den Başbakan Erdoğan'a eleştiri

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Erdoğan'ın İsrail ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

ABD'den Başbakan Erdoğan'a eleştiri
ABD'den Başbakan Erdoğan'a eleştiri
GİRİŞ 22.07.2014 00:59 GÜNCELLEME 22.07.2014 01:40
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısını eleştirdiği ve "Biz Hitler zulmüne karşıyız. Hitler'in izinden giden İsrail gibi terör devletlerine de karşıyız" ifadelerini eleştirerek, bu açıklamaların Türkiye'nin uluslararası konumuna zarar verdiğini iddia etti.

Harf, günlük basın brifinginde bir gazetecinin, "ABD yönetiminin, Başbakan Erdoğan'ı İsrail ya da diğer konularda artık geçerli bir muhatap olarak görüp görmediğine" yönelik sorusu üzerine, Erdoğan'ın İsrail'e yönelik, geçen haftaki dışişleri brifinginde de sorulan sözlerine konuyu getirerek, şöyle konuştu:

''TÜRKİYE'NİN SAYGINLIĞI ZEDELENİYOR''

"Bu gibi açıklamaların Türkiye'nin (Gazze'deki) durumu etkin biçimde etkileme yeteneğinin altını oyduğunu düşünüyoruz. Bu açıklamaların ne kadar kırıcı ve kötü olduğu noktasında Jen'e tamamen katılıyorum ve çok açık olmak gerekirse bunlar (bu açıklamalar) Türkiye'nin uluslararası saygınlığını zedeliyor. Bir dizi konuda Türkiye ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz, ama bu tip açıklamaların gerçekten yeri yok"

Bir soru üzerine, Türkiye'nin Gazze'deki duruma çözüm bulma çabaları kapsamında Hamas üzerindeki etkisini kullanması gerektiğini ifade eden Harf, "Korkunç derecede kırıcı şeyler söylemeden de etkinizi kullanabilirsiniz" dedi.

''ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI KIRICIYDI''

Harf, bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın, "Hala Amerika, 'İsrail burada savunma hakkını kullanıyor' diyorsa, burada bir defa asıl öz eleştiriyi Amerika'nın yapması lazım. Asıl kırıcı davranan Amerika'dır" şeklindeki sözlerini sorması üzerine, "Buna bir cevabım olduğunu düşünmüyorum. Açıklamaları kendi başına kırıcıydı, nokta. Bunların hiçbir özrü yok, hiçbir haklı gerekçesi yok" dedi.

YORUMLAR 7
  • Mesut ILICA 9 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Erbakanın tabiriyle "Hadi Ordan.. Hadi Ordan.. Domuz uşağı senii". siz önce inan olun da itsraile dur deyin.. ırakı da siz mahvetmediniz mi eyyy zalim abd.. başbakan az bile yapıyor keşke söylediklerinin yanında birde eylem yapsa sağlam kalan birkaç İslam ülkesini d-8 i bir araya getirse ve filistine barış gücü kursa.. bu barış gücü itsrailden gelecek saldırılara aynı şiddette karşılık verse bak o zaman bu zalimler sığınaktan çıkabiliyor mu.. ya el altından bizim eski havan topu vb silah ve mühimmatları verse yeter ya..
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Hanımefendileri, İsrail’in çoluk çocuk demeden yaptığı eleştirileri kırıcı bulmuyor, bunun eleştirilmesini kırıcı buluyor. Bu olsa olsa ABD’nin Siyonist adaleti(!) olur.. "Hala Amerika, 'İsrail burada savunma hakkını kullanıyor' diyorsa, burada bir defa asıl öz eleştiriyi Amerika'nın yapması lazım. Asıl kırıcı davranan Amerika'dır" şeklindeki Erdoğan’ın sözlerini sorması üzerine, "Buna bir cevabım olduğunu düşünmüyorum” demiş hanımefendi. Zaten hanımefendinin Erdoğan’a verebileceği bir cevabı olduğunu biz de düşünmüyoruz.
    Cevapla
  • Ismail BAG 9 yıl önce Şikayet Et
    sizi gidi yahudi dönmeleri sizi. noldu rahatsizmi oldunuz hanfendi bosuna ugrasmayin sesimizi kisamazsiniz siz ancak ABD,AB,BM nin sesini kisarsiniz sonuna kadar GAZZE sonuna kadar FILISTINin yanindayiz
    Cevapla
  • ercan aykan 9 yıl önce Şikayet Et
    UTANMAK EN BÜYÜK MEDENİYETTİR. ÜÇ GÜNLÜK TARİHE SAHİP ÜLKELER İSE MEDENİYET OLMADIKLARI İÇİN RAHATÇA UTANMAZLIK YAPABİLİRLER.... Coca-colacılar' da diğer bir haberde biz İsrail değil Amerikan firmasıyız diyip boykottan yırtmaya çalışıyor...Dedimya utanması olmayanın kızaracak yüzüde olmaz...Küfür tek millettir....Lakin Mevlanında bir hesabı vardır elbet....Müslümanlar yeterki samimi olup duaya devam etsinler....
    Cevapla
  • alat asim 9 yıl önce Şikayet Et
    YAHUDİ KANI MI TAŞIYORSUN?, YOKSA,. yahudiyi bu kadar çok mu seviyorsun? neden yahudiyi seviyorsun, ne verdi sana?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Suudilerden Türk şirkete 'çılgın' teklif! İspanyol, İtalyan ve Çinlileri geride bıraktı
Son dakika: Simit fiyat tarifesinde yeni karar!