Obama'dan önemli Türkiye açıklaması

ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye ve DAEŞ ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Obama'dan önemli Türkiye açıklaması
Obama'dan önemli Türkiye açıklaması
GİRİŞ 24.07.2015 11:20 GÜNCELLEME 24.07.2015 11:55
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Barack Obama, DAEŞ'i yenmek için Suriye'de siyasi bir geçişin önemini vurgulayarak, "Türkler, Ürdünlüler ve diğerleriyle birlikte sadece DAEŞ'in etkili olduğu çevreyi küçültmeye çalışmıyoruz, aynı zamanda Suriye'ye sınırdan giren yabancı savaşçı akışını durdurmak için bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

İngiliz yayın kurumu BBC'ye özel mülakat veren Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın sadece DAEŞ karşıtı koalisyonda değil, bütün güvenlik konularında ABD'nin önemli bir ortağı olduğunu belirterek, "Cameron hükümetini yüzde 2'lik savunma bütçesine bağlı kaldığı için kutlamak istiyorum çünkü Birleşik Krallık'tan daha önemli bir ortağımız yok" ifadelerini kullandı.

''TÜRKİYE, ÜRDÜN VE DİĞERLERİ İLE BİRLİKTE...''

Suriye konusunda İngiltere ile yakından istişarelerde bulunduklarını kaydeden Obama, şöyle devam etti:

"İngiltere, DAEŞ ile mücadele eden 60 ülkeli koalisyonun önde gelen bir üyesi. Türkler, Ürdünlüler ve diğerleriyle birlikte sadece DAEŞ'in etkili olduğu çevreyi küçültmeye çalışmıyoruz, aynı zamanda Suriye'ye sınırdan giren yabancı savaşçı akışını durdurmak için bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Bu konuda bir ilerleme kaydettik ama daha fazlasını yapmamız lazım, bu anlamda İngiltere'nin katılımı yardımcı olacaktır. Ancak bunun ikinci kısmı, Esed'i, Rusları ve İranlıları bölge daha uzun ve kanlı bir çatışmaya sürüklenmeden Suriye'de siyasi bir geçiş yaşanması gerektiğinin farkına varmaya itmektir."

11 EYLÜL SONRASI

Başkanlığı döneminde isteyip de gerçekleştiremediği konunun silah güvenliği yasası olduğunu dile getiren Obama, "Eğer 11 Eylül saldırılarından bu yana terörizm sonucu ölen Amerikalıların sayısına bakarsanız bunun 100'den az olduğunu görürsünüz. Eğer ABD'de silahlı şiddet olayları sonucu ölenlerin sayısına bakarsanız, on binlerce kişinin hayatını kaybettiğini görürsünüz. Bu sorunu çözememek bize üzüntü veriyor. Ancak bu da kalan 18 ayımda bu sorunu çözmeye çalışmayacağım anlamına gelmiyor" diye konuştu.

YORUMLAR 20
  • ruhi 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD ile koalisyon olmak zorunda değildik Bizim Işid ile bir sorunumuz olmadı hiç Işid tamamen bir komplonun parçasıdır. Bizim sorunumuz PKK ile ve savaşımızda PKK ile olmalıydı.ABD istediğini aldı İncirlik için çok çaba harcadılar ve sonunda aldılar Şimdi sırada Diyarbakır var. Fakat ben hükümetimize güveniyorum Elbette ki bizimde çıkarlarımız vardır ve ona göre haraket ediyorlardır. Allah yardımcımız olsun Milletimizin selameti daim olsun İnşAllah
    Cevapla
  • Yorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    Son yıllarda bir de bu çıktı. Yok abd ne der, yok Avrupa birliği ne der. Ne derlerse desinler biz kendi çıkarlarımız neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Bak İrana nasıl gönderiyor askerini Suriyeye...
    Cevapla
  • adil 8 yıl önce Şikayet Et
    Emriniz yerine getirildi. Mutlu oldunuz mu? ülkemizi Müslümanlarla karşı karşıya getirdiniz. Kına yakın.
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Şeytanın ta kendisi bu adam...
    Cevapla
  • ayşe 8 yıl önce Şikayet Et
    yahu Türkiye yapıyor bunlar övünüyor nasıl bir iş anlamadım şaka gibiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li Üsküdar Belediyesi'nin ilk icraatı şaşırtmadı: Emekçileri işten çıkardılar!
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!