Obama'dan 'Kurban Bayramı' mesajı

ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, Müslümanların Kurban Bayramı'nı ve hac görevini kutladı.

Obama'dan 'Kurban Bayramı' mesajı
Obama'dan 'Kurban Bayramı' mesajı
GİRİŞ 24.09.2015 02:19 GÜNCELLEME 24.09.2015 02:19

Obama, yaptığı yazılı açıklamada, Michelle ve kendisinin, ABD ve dünya genelindeki Müslümanların Kurban Bayramı'nı ve hac vazifesini yerine getirenleri kutladığını belirtti.

Hac ve bayramın, fedakarlık, sadaka ve eşitlikle ilgili olduğunu kaydeden Obama, açıklamasına şöyle devam etti: 

"Dünya genelindeki binlerce Müslüman, değerli tüm varlıklarını geride bırakarak ve beyaz örtüye bürünerek, omuz omuza ve Tanrı önünde eşit şekilde, (hac vazifesi için) Mekke ve Medine'ye seyahat ediyor. Bu deneyim, hiç kimsenin bir diğerinden daha değerli olmadığı anlamına geliyor, bu ülkenin üzerine inşa edildiği, 'hepimiz birimiz için' ilkesini hatırlatıyor. Irk, din ve cinsiyete bakmaksızın, ülkemizi güçlendiren unsurun zengin çeşitliliğimiz olduğunu hatırlıyoruz."

Obama, Kurban Bayramı'nın, ihtiyacı olanlara gıda, barınak ve sağlık hizmetleri sağlama zamanı olduğunu da vurgulayarak, Müslüman Amerikalıların diğer dinlere mensup toplum ve kuruluşlarla hem ABD hem dünya genelinde açlık ve çatışmalar yüzünden açı çekenlere her zaman yardım elini uzattığını bildirdi. Obama, Müslüman Amerikalıların, yine çok ihtiyaç duyulan bir zamanda bir kez daha, sığınmacı krizinin mağdurlarıyla ilgilenmede ön cephede yer aldığını kaydetti.

ABD Başkanı Obama, "Hacılar ve dünya genelindeki tüm dinlerin mensuplarının barış dualarının duyulması ve kabul olmasını diliyorum. Bayramınız mübarek olsun" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • erdoğan 10 yıl önce Şikayet Et
    Sizin iki yüzlülüğünüz artık size pirim getirmez adı müslüman kendisi sirkeleşmiş zat.
    Cevapla
  • ömer 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar faydasının olduğunu o bile anlamış bizim bir kısım insanlarımızda hala katliam demeye devam etsin.
    Cevapla
  • Hayir 10 yıl önce Şikayet Et
    Amarikanin yalanina inanmak bu decide pes dedirtir başka kapıya sayin Obama
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trump'tan yeni seyahat yasağı hamlesi: Liste 30 ülkeyi aşacak
Kümeste tutulan engelli çocukla ilgili sıcak gelişme! Bakanlık harekete geçti