Barack Obama'nın böcek korkusu

Bugüne kadar New York'a her geldiğinde Waldorf Astoria'da kalan ABD Başkanı Barack Obama, ilk kez tercihini değiştirdi.

Barack Obama'nın böcek korkusu
Barack Obama'nın böcek korkusu
GİRİŞ 27.09.2015 12:46 GÜNCELLEME 27.09.2015 12:46

Nedeni, otelin geçen yıl Çinliler tarafından satın alınması. Odalara böcek konulmuş olmasından korkan Amerikan heyeti, Korelilerin aldığı New York Palace'ta, Çin ve Rus heyeti ise Waldorf'ta kalacak.

DÜNYANIN kalbi şu günlerde New York'ta atıyor... Birleşmiş Milletler'in 70. Genel Kurulu için birçok devlet ve hükümet başkanı şehirde yerlerini almaya başladı. Fakat bu yılki toplantılara liderlerin kaldığı oteller ve telekulak korkusu damga vurdu... 

BAŞKA YERDE KALMAMIŞTI 

Özellikle ABD Başkanı Barack Obama'nın bu yıl yaptığı tercih, Çin ve ABD arasında iplerin yeniden gerilmesine neden olacak cinsten. Normalde Barack Obama, New York'a geldiği günlerde ABD'nin en eski ve en güzel otellerinden Waldorf Astoria'da kalmayı tercih ediyordu. Göreve geldiği günden bugüne kadar New York'ta başka otelde kalmayan Obama, bu yıl ilk kez farklı bir otelde kalmayı seçti. Bunun nedeni ise Waldorf Astoria'nın geçtiğimiz yıl içinde Çinliler'e satılmış olması. 

BÖCEK KOYMUŞ OLABİLİRLER 

2014 öncesinde Hilton Grubu'na ait olan oteli, geçtiğimiz yıl içinde Çinli sigorta şirketi Anbang Insurance Group Ltd. 1.95 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Çinlilere geçmesinin ardından, otelde geniş bir renovasyon çalışmasının yapıldığına dikkat çeken uzmanlar, odaların 'böceklerle' donatılmış olma ihtimaline karşın Obama ve heyetinin bu kez New York Palace otelini seçtiğini ifade ediyor. ABD'nin dost ülkeleri liginde en üst sıralarda yer alan Güney Kore'nin, otelin bugünkü sahibi olması da bu tercihi destekleyen en önemli unsurlardan... New York Palace otelinin Güney Koreli Lotte'ye satışı geçtiğimiz günlerde tamamlanmış ve şirket otel için 850 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti.

Gizlimiz saklımız kalmaz

Adının açıklanmasını istemeyen iki Amerikalı yetkiliye göre de artık gizli devlet meselelerinin, Çinlilerin sahibi olduğu bir otelde konuşulması ABD Hükümeti için asla kabul edilemeyecek bir durum... Tüm istihbarat endişelerine rağmen, ABD'nin BM Büyükelçisi hala Waldorf Astoria'nın 42. katında ikamet ediyor.

Xi Jinping'in kalacağı Waldorf Astoria

Waldorf Astoria, Çinli Anbang'a 1.95 milyar $ karşılığında satılmıştı.

Jinping, Putin komşu

Çinli Waldorf Astoria Oteli, bu yıl beklendiği üzere, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'i ağırlayacak. Dün otele yerleşen Jinping'in ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Waldorf'a yerleşecek. Otelde kalacak diğer isimler ise Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif.

Merkel uzak otel istedi

Geçtiğimiz yıllarda ABD İstihbaratı tarafından dinlendikleri ortaya çıkan Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Brezilya Devlet Başbakı Dilma Rousseff, Manhattan'dan uzak yerlerde kalmayı tercih ettiler. Merkel'in Mandarin Oriental'de, Rousseff'in ise Plaza Athenee'de kalacağı açıklandı.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar