ABD'den Türkiye'ye jet servis

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör saldırısıyla ilgili Twitter şirketinden istediği bilgileri sürpriz şekilde ABD hükümeti gönderdi.

ABD'den Türkiye'ye jet servis
ABD'den Türkiye'ye jet servis
GİRİŞ 14.10.2015 10:01 GÜNCELLEME 14.10.2015 10:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Daha önce hiçbir hesaba ilişkin bilgi paylaşımında bulunmayan Twitter bu bilgileri gizledi. Ancak Türkiye tarafından yapılan girişimler sonucu hesaplarla ilgili dosya ABD'den direkt olarak başsavcılığa gönderildi.

IP'LERDEN ULAŞILACAK

Başsavcılık ABD'nin gönderdiği IP adreslerini içeren dosyayı hemen Ankara Emniyeti'ne gönderdi. Polis incelemesinde hesapların kime ait olduğu ortaya çıkacak.

3 HESAP ŞÜPHELİ

Savcılık yürütülen soruşturma kapsamında "@AnotolyTodorov", "DrBereday", "GoranMetsayan" isimli hesapların ve saldırıyla ilgili paylaşımlarını incelemeye almıştı. Başsavcılık bu kapsamda TİB'e 'ivedi' koduyla yazı göndermiş ve yaşanan saldırılar öncesinde dikkat çekici twitler atan hesaplarla ilgili bilgi istemişti. Bunun üzerine TİB, twitleri atan hesapların açık kimlik bilgilerini, IP numarasını, sistemde kayıtlı bütün twitleri ve doğrudan mesajları Twitter'a sormuştu.

"@AnotolyTodorov" isimli Twitter hesabından, "En korkunç ihtimal de, Suruç v2 olabilir. Olası bi bombalı eylem en büyük katliamlardan birine yol açabilir, bu gayet ihtimal dahilinde. Mitingin yasal olması katliamın siyasi çıkara dönüşmesine vesile olur, bu durum bile böyle bi saldırının ihtimalini arttırıyor. Yarın orada ölürsem, asla ve asla ülkesini sevmedi demesinler. Ben bu ülkeyi, Edirneden Ardahan'a kadar çok sevdim" şeklinde paylaşımlar yapılmıştı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 1
  • HakanK 8 yıl önce Şikayet Et
    Saptırma olmasın. IPleri iyi doğrulamak lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hiçbirinin haberi yok! Gençlere 'önden kredi'
Netanyahu'yu tutuklanma korkusu sardı! Dünya liderlerine seslendi