Trump:"Başkan olursam bazı camileri kapatacağım"

Paris'te düzenlenen silahlı saldırıların ardından, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adayları İslam karşıtı açıklamalarda bulundu.

Trump:"Başkan olursam bazı camileri kapatacağım"
Trump:"Başkan olursam bazı camileri kapatacağım"
GİRİŞ 17.11.2015 06:38 GÜNCELLEME 17.11.2015 06:56
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti içindeki yarışın  iddialı ismi iş adamı Donald Trump, daha önce büyük tepki çeken cami karşıtı  açıklamasının bir benzerini MSNBC haber kanalında yaptığı konuşmada tekrarladı. 
 
Paris'teki saldırıların ardından MSNBC'ye telefonla bağlanan Trump,  başkan seçilmesi halinde ABD'deki bazı camileri kapatabileceğini yineledi. "Bunu  yapmaktan nefret ederdim fakat bazı düşmanlık ve fikirler yüzünden bazı şeyleri  güçlü bir şekilde göz önünde bulundurmak zorundasınız" diyen Trump, "bazı  düşmanlık fikirlerinin ve nefretin" camilerden geldiğini iddia etti. 
 
Konuşmasında ABD'deki bütün camilerin değil ama bazılarının kapanması  gerektiğini savunan Trump, "Ne olduğuna bakın. Bunun sona ermesi lazım. Güçlü  olmalıyız. Uyanık ve zeki olmalıyız" ifadesini kullandı. 
 
Trump, New York Belediye Başkanı Bill De Blasio'nun camilerin New York  Polis Teşkilatı tarafından izlenmesine son verilmesini ise "hata" olarak  yorumladı. 
 
Daha önce de Fox Business Network'e yaptığı açıklamada benzer  ifadeleri kullanan Trump, aralarında Türklerin de olduğu birçok Müslüman grup,  yurttaşlık hakları savunucuları ve sivil toplum kuruluşunun tepkisini çekmişti. 
 

Cumhuriyetçi Parti'nin diğer iddialı ismi Ben Carson da Nevada'da  yaptığı açıklamada, "İmamlara ve din adamlarına ISIS, ISIL ve Radikal İslamcı  cihatçıların yaptığıyla ve geleneksel İslam'ın ne olduğunun ayırt edilmesi için  çok büyük baskı uygulamamız gerektiğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 6
  • adem 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan bizde de var...
    Cevapla
  • ayhan 8 yıl önce Şikayet Et
    bizde kiliseleri kapatalım ama yemez
    Cevapla
  • ALPEREn 8 yıl önce Şikayet Et
    nah olursun...göklerden gelen bir karar vardır..
    Cevapla
  • Erkan 8 yıl önce Şikayet Et
    yazık böyle başkan adaylarina
    Cevapla
  • Erkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Erkan bunu begendi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Venezuela ordusu hava sahasına giren iki uçağı düşürdü
Kolombiya'dan peş peşe adımlar! İsrail'i çıldırtacak