ABD, Türkmenleri hala görmemiş

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkmenlerin DAEŞ terör örgütüne karşı "çok etkili bir savaş gücü" olduğunu açıkladı.

ABD, Türkmenleri hala görmemiş
ABD, Türkmenleri hala görmemiş
GİRİŞ 24.11.2015 03:59 GÜNCELLEME 24.11.2015 05:02
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında, konuyla ilgili soruları yanıtladı. Türkmenlerin DAEŞ'e karşı önemli bir güç olduğunu belirten Toner, "Daha önce birçok defa daha söylemiş olduğum gibi, Türkmenler, DAEŞ'e karşı bizim desteklemeye çalıştığımız yerel güçlerden biri olarak çok etkili bir savaş gücü" ifadesini kullandı. 

''GÜVENİRLİLİĞİNİ TEYİT EDEMEM''

Toner, Esed rejiminin Bayırbucak Türkmen bölgesinde Rusya'nın da desteğiyle sürdürdüğü kara harekatı sonucunda gelen ölüm haberleri konusunda ise yorum yapmaktan kaçındı. Toner, konu üzerine yayınlanan haberleri görmediğini savunarak, "Bundan dolayı bu haberlerin güvenirliliğini teyit edemem" dedi.

Öte yandan Toner'e, "Paralel Yapı"nın, ABD siyasetçilerine 100 binlerce dolar "uygunsuz" bağışlarda bulunduğu yönünde ABD medyasında yer alan haberler soruldu. Toner, paralel yapı üzerine yapılan haberleri görmediğini belirterek, "Bu haberlere ve iddialara bakmam gerekiyor, ben görmedim" diye konuştu.

ABD'nin en çok satan gazetelerinden USA TODAY, "Paralel Yapı"nın ABD Kongresi üyelerinin seyahatlerini usulsüz ve yasa dışı finanse ettiğinin ortaya çıkmasının ardından bu yapıyla bağlantılı kişilerin Kongre üyesi veya başkan adaylarının kampanyalarına da son yıllarda uygun olmayan şekillerde bağışlar yapmış olabileceğini yazmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Abd de karda savasacak enayi maşa arıyor Denize düşen Allah'a siginmiyor abd ye siginiyor
    Cevapla
  • Erdinç K. 8 yıl önce Şikayet Et
    büyük ortadoğu projesi gerçekleşiyor. mevlam bu kafirlere fırsat vermesin. dünyanın 4 biryanında müslümanlar zulum altında. türkiye lozan antlaşması bitmeden savaşa girmemeli.
    Cevapla
  • Efrasiyab 8 yıl önce Şikayet Et
    iki gün önce pyd ye silah lojistigi yapan kimdi? şimdi gelmiş Türkmenleri destekliyormuş. işinize kim gelirse onu destekliyorsunuz. yeterki müslümanlar ölsün yeterki daha çok kan, gözyaşı ve petrol olsun.
    Cevapla
  • İSMAİL 8 yıl önce Şikayet Et
    Aman aman lazım değil senin o müslüman kanı olan yardım eline!!! Allahın izni ile biz bize yeteriz...!
    Cevapla
  • ..... 8 yıl önce Şikayet Et
    üç maymunu oynuyor aklı sıra
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!