ABD'den Kuzey Kore'ye yaptırım hazırlığı

ABD Kongresinin, "Hidrojen bombası denediğini" iddia edilen Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar getirecek tasarı üzerinde çalıştığı bildirildi.

ABD'den Kuzey Kore'ye yaptırım hazırlığı
ABD'den Kuzey Kore'ye yaptırım hazırlığı
GİRİŞ 08.01.2016 00:36 GÜNCELLEME 08.01.2016 00:36

ABD Kongresinde çoğunluğu elinde bulunduran Cumhuriyetçiler, Demokratların da desteğini alarak "Hidrojen bombası denediğini" iddia eden Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar getirilmesi için girişim başlattı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, Kongrede gazetecilere çalışmaları değerlendirdi ancak yaptırım getirecek tasarının ne zaman oylanacağına ilişkin tarih vermedi.

Meclisin azınlık lideri Demokrat Nancy Pelosi ise destek verecekleri tasarının büyük ihtimalle gelecek hafta oylanabileceğini belirterek, Kuzey Kore'ye yaptırım getirilmesini her iki partinin de güçlü şekilde desteklediğini bildirdi.

Söz konusu tasarıda, Pyongyang yönetiminin nükleer programını kolaylaştıran bankaların hedef alınması ve Kuzey Kore'nin yasa dışı eylemleriyle doğrudan ilişkili kişilerin ABD'deki varlıklarının dondurulmasının öngörüldüğü kaydedildi.

Öte yandan ABD basınında yer alan haberlere göre Temsilciler Meclisi'ndeki kongre üyeleri, dün çalışmalarına başladıkları tasarıyı hafta başına kadar tamamlamak için mesai harcıyor.

Kuzey Kore "Hidrojen bombası denemesi yaptığını" iddia etmişti. Pyongyang'ın açıklamasından önce denemenin yapıldığı ileri sürülen Punggye-ri bölgesinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Öte yandan, başta ABD olmak üzere uluslararası toplumun bazı kesimleri, yapılan incelemelerin, başarılı bir hidrojen bombası patlamasıyla örtüşmediğini bildirmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!