ABD'den Kuzey Kore'ye gözdağı

ABD donanmasına ait nükleer silah taşıma kapasiteli uçak, Güney Kore'de alçak uçuş yaparak Kuzey Kore'ye gözdağı verdi.

ABD'den Kuzey Kore'ye gözdağı
ABD'den Kuzey Kore'ye gözdağı
GİRİŞ 10.01.2016 11:39 GÜNCELLEME 10.01.2016 15:09
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore'nin geçtiğimiz hafta hidrojen bombası denediğini iddia etmesinin ardından Amerikan Hava Kuvvetleri'ne ait nükleer silah taşıma kapasiteli bir B-52 bombardıman uçağı, bugün Güney Kore hava sahasında alçak uçuş yaptı.

ABD ordusundan yapılan açıklamada, Pasifik Okyanusu'ndaki Guam Adası'nda bulunan hava üssünden kalkan Amerikan B-52 bombardıman uçağına bir Amerikan F-16'sı ile bir Güney Kore F-15 savaş uçağının eşlik ettiği, Güney Kore'deki Osan Hava Üssü civarında alçak uçuş yaptığı, daha sonra B-52'nin Guam'a geri döndüğü belirtildi.

Başkent Seul'un güneyindeki Osan, Kuzey Kore sınırına yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunuyor. ABD ordusunun açıklamasında, "Uçuş, Kuzey Kore'nin yakın tarihteki provokatif hareketine bir cevap niteliğindedir" denildi.

ABD'li Korgeneral Terrence O'Shaughnessy, "ABD, konvansiyonel güçlerimiz ile nükleer şemsiyemizin sağladığı caydırıcılık kapsamında, Güney Kore'yi savunma ve Kore Yarımadası'ndaki istikrarı sağlama konusundaki sarsılmaz taahhüdünü koruyor" açıklamasını yaptı.

Kuzey Kore'deki nükleer tesislerin yakınlarında, 6 Ocak'ta meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yayınlayan merkezi televizyon kanalı, hidrojen bombası testi gerçekleştirildiğini duyurmuştu. Kuzey Kore'nin nükleer testi bölgede ve dünyada büyük tepkiye yol açmıştı.

YORUMLAR 14
  • Hasan ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Ulan bunlar müslümanlara savas acmis,Allahu taala bizleri nasil korusun birazcik bile hak etmiyoruz cünkü böyle aptal müslümanmi olurmus, dikkat edin Allah bize verdigi görevi onlarin iyi niyetli milletine vereceginden süphem yok bakin görün herkez artik müslüman oluyor hemde tam,bizimkilerde bozuluyor tammm:..?
    Cevapla
  • mert akgün 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu bombandıman uçakları havada avlanır.Sıkıysa amerika çıksın desinki benim şöyle lazere ve radara yakalanmayan silahım var.Diyemez çünkü kuzey kore ve iranın hava savunma sistemi abd nin hava savunma sistemini aşmış durumdadır.
    Cevapla
  • ayse 8 yıl önce Şikayet Et
    abd ve müttefiklerine lanet olsun
    Cevapla
  • ipek 8 yıl önce Şikayet Et
    yüce rabbim bizleri ve tüm insanları bu kişilerin eline muhtaç eylemesin onları tez zamanda islah eyler inşallah
    Cevapla
  • frh 8 yıl önce Şikayet Et
    ne demiş adam...konvansiyonel güçlerimiz ile nükleer şemsiyemizin sağladığı caydırıcılık..santrale karşı olan gezizekalılar size gelsin...
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Gezi de zeka mı vardı. Ne kadar uyurgezer, hain, ajan, burnunun ucunu göremeyen varsa oradaydı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle