ABD'den hidrojen bombasına karşı bomba

Yeni bomba, savaş halinde Kuzey Kore’nin nükleer test merkezleri ile silah depolarını yok etmeyi amaçlıyor.

ABD'den hidrojen bombasına karşı bomba
ABD'den hidrojen bombasına karşı bomba
GİRİŞ 13.01.2016 07:10 GÜNCELLEME 13.01.2016 07:11
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Geçen hafta Kuzey Kore’nin 5.1 büyüklüğünde deprem etkisi yaratan hidrojen bombası test ettiğini açıklamasının ardından ABD’den hemen karşı hazırlık hamlesi geldi.

New York Times Gazetesi, ABD ordusunun geçen ay Nevada Çölü’nde denediği B61-12 model füze şeklindeki nükleer bombanın daha sofistike bir versiyonunun geliştirilmeye başlandığını yazdı.

Bu yeni bomba, savaş halinde Kuzey Kore’nin nükleer test merkezleri ile silah depolarını yok etmeyi amaçlıyor.

YORUMLAR 7
  • Birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer güç kimde ise dünyanın doğrusu o! O zaman dünyada her ülkede nükleer güç olsun, her ülke doğru olsun! Dünya doğru olsun! Nükleer gücü olanlar kendi hegemonyalarını kabul ettirmek için kullanıyorlar. Bak! diyorlar. Eğer bana dokunursan, senin soyunu sopunu yok ederim. Bunu demeye hakları var mı? Yok. Hayır işte! Nükleer gücün olunca oluyor. Nükleer güce sahip olmak için çalışan ülkeler, bu despot zihniyetlerin tehditlerinden kurtulmaya çalışıyorlar. Başka bir yolları var mı diye sorgulamak gerekiyor.
    Cevapla
  • MustafaO 8 yıl önce Şikayet Et
    nükleer silah depo ve test merkezini nükleer silahla vurmak ne demek yahu,, cok komik. nükleer silahlar nükleerden hastalaniyormu?
    Cevapla
  • Murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Albert ein stein'in bir sözü vardı "3.dünya savaşında hangi silahların kullanılacağını bilmem ama 4.dünya savaşı ok ,yay,taş ve sopalarla yapılacaktır."
    Cevapla
  • Mustafa TOPAK 8 yıl önce Şikayet Et
    bu oyuncakları yapmak sadece dünyadaki beşlerin hakkı mı oluyor, biz de yapsak mesela tepkilerini tahmin edebiliriz de...
    Cevapla
  • hülya 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah insanlardan bazı zalimleri başka zalimler ile def eder. İnşallah birbirinizi yer yok edersiniz de mazlumların yakasından düşersiniz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi