Obama'dan DAEŞ ile savaşın direktifi

ABD Başkanı Barack Obama’nın, ulusal güvenlik birimine DAEŞ ile mücadelenin sürdürülmesi direktifi verdiği bildirildi.

Obama'dan DAEŞ ile savaşın direktifi
Obama'dan DAEŞ ile savaşın direktifi
GİRİŞ 29.01.2016 06:18 GÜNCELLEME 29.01.2016 06:18
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Barack Obama’nın, ulusal güvenlik birimine, Libya’da ve DAEŞ’in varoluş çabası güttüğü diğer ülkelerdeki terörle mücadelenin sürdürülmesi direktifi verdiği bildirildi.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Obama’nın terör örgütü DAEŞ’in zayıflatılıp nihayetinde yenilgiye uğratılmasına yönelik uluslararası kampanyanın güçlendirilmesini ele almak üzere Ulusal Güvenlik Konseyi’ni topladığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, Obama toplantıda, ABD’nin, örgütün terör saldırılarını tertipleyenlerle gereken her ülkede savaşmaya devam edeceğini vurguladı.

DAEŞ’e bağlı ve diğer aşırılık yanlısı grupların, idari yönetimlerin zayıf veya sınırlı olduğu yerlerde kendilerine güvenli alan oluşturmak istediği belirtilen açıklamada, "Başkan Obama, ulusal güvenlik ekibine Libya’da ve DAEŞ’in var olmaya çalıştığı diğer ülkelerde devam eden terörle mücadele çabalarını ve yönetimleri güçlendirme gayretlerini sürdürmesi talimatı verdi” ifadesi kullanıldı.

- DAEŞ Libya'da eğitim kampları kuruyor

Bu arada ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında, terör örgütü DAEŞ’in Libya’da eğitim kampları kurduğunu, Suriye ve Irak’ta yaptığı gibi yabancı savaşçıları buralarda ağırladığını söyledi.

DAEŞ’in adımlarını yakından izlemeyi sürdürdüklerini vurgulayan Carter, “Gelecekte ne yapabileceğimize yönelik opsiyonlarımızı geliştirme nedenimiz de bu sebepledir” dedi.

YORUMLAR 6
  • Hak 8 yıl önce Şikayet Et
    Bana gore rusya natoyu busbutun silmistir, sozun ozu bu.abd zaten ortada yok. Rusya suriyeyi aldi ya is bitmistir. Bir 100 yil daha bekleyin artik.
    Cevapla
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    inandık
    Cevapla
  • 007 8 yıl önce Şikayet Et
    hadi len ordan talimat vermis, kimi kandırmaya calısıyorsunuz? İsid isine yaramsaydı sizler bugünü beklermiyidiniz? nasıl Afganşstanı İraki vurduysanız oraları isgal etiyseniz aynısını İside de yapardınız ama 4 yıldır izlemekten baska birsey yaptıgınız yok bu demektirki İSİD isinize geliyor.
    Cevapla
  • URFADAN SELAMLAR 8 yıl önce Şikayet Et
    yalan yalan yalan,,,
    Cevapla
  • Gönül sesi 8 yıl önce Şikayet Et
    Geri zekalı, kendi elinizle yaptınız Rusya'ya teslim ettiniz suriyeyi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?