ABD doğruladı: Hidrojen bombası denemiş olabilir

ABD Kuzey Kore'nin hidrojen bombası iddiasını doğrulandı. ABD'li yetkili, Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemiş olabileceğini ifade etti.

ABD doğruladı: Hidrojen bombası denemiş olabilir
ABD doğruladı: Hidrojen bombası denemiş olabilir
GİRİŞ 29.01.2016 08:23 GÜNCELLEME 30.01.2016 06:07
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

CNN International'a konuşan ismi gizli bir ABD'li yetkili Kuzey Kore'nin iddiasını doğruladı ve "Kuzey Kore hidrojen bombası denemiş olabilir" açıklamasını yaptı. 
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner ise perşembe günü erken saatlerde yaptığı gazetecilere açıklamada "ABD hidrojen bombası denendiğine inanmıyor" ifadelerini kullanmıştı.

YENİ DENEME HAZIRLIĞI

Ay başında hidrojen bombası denemesi yaptığı iddia eden Kuzey Kore'nin yeni bir füze denemesi hazırlığında olabileceği de bildirildi.

Associated Press ajansına konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen ABD'li yetkili, uydu görüntülerinde Kuzey Kore'deki bir balistik füze deneme sahasında hareketlilik tespit edildiğini, dolayısıyla bu ülkenin yeni bir füze denemesi hazırlığında olabileceğini söyledi.

Kuzey Kore'deki gelişmeleri takip eden 38 North internet sitesi de, hafta başında gelen uydu görüntülerinde, Kuzey Kore'nin Sohae'deki ana roket fırlatma sahasında bir füze denemesinin öncü hazırlıkları olabilecek faaliyetlerin tespit edildiğini açıkladı.

Kuzey Kore'nin 6 Ocak'ta hidrojen bombası denediğini iddia etmesinin ardından, Güney Kore sınırda Pyongyang karşıtı propaganda yayınına başlamıştı. Kuzey Kore de Güney Kore'ye karşıt propaganda broşürleri taşıyan balonlar göndererek karşılık vermişti.

Kuzey Kore, daha önce de 2006, 2009 ve 2013'te ülkenin doğusundaki Kilju kenti yakınlarında yer alan Punggye-ri tesisinde üç yer altı nükleer test yapmıştı. Pyongyang yönetiminin 2013'teki üçüncü nükleer denemesi, bölgede gerilimin tırmanışa geçmesine ve uluslararası toplumun sert tepkisine neden olmuştu.

 

YORUMLAR 12
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    ne olursa olsun Türkiyeninde nükleer sılahı olmalı !
    Cevapla
  • tamam coni 8 yıl önce Şikayet Et
    tüm ortadogudan elini cek ve o ülkeye git...
    Cevapla
  • hakan soyer 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam da her zaman şekeri elinden alınmış çocuk gibi bakıyor.
    Cevapla
  • eray akalın 8 yıl önce Şikayet Et
    Biraz öyle ama,o bakışların altında neler gizli neler...İsterse abd yi yerinden oynatır.
    Cevapla
  • bir bilen 8 yıl önce Şikayet Et
    o tek fark bir dünya savaşını kendi lehine bitirdi.
    Cevapla
  • milli 8 yıl önce Şikayet Et
    bu çakma hitler batının başına bela olur da, islam düşmaları kendi pisliğiyle boğuşurken islam alemi toparlanma fırsatı bulabilir mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı