Sonunda kendi partisi bile isyan etti

ABD'deki başkanlık yarışını Cumhuriyetçi adaylar arasında önde götüren Trump, kendi partisi içinde bile rahatsızlığa sebep olmaya başladı.

Sonunda kendi partisi bile isyan etti
Sonunda kendi partisi bile isyan etti
GİRİŞ 05.03.2016 03:50 GÜNCELLEME 05.03.2016 04:31
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD'de başkanlık yarışında göçmen karşıtı ırkçı söylemleriyle öne çıkan ve ön seçimlerde ipi göğüsleyen Cumhuriyetçi adaylardan iş adamı Donald Trump’a, kendi partisi içinde bile sert eleştiriler gelmeye başladı. Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, bir basın toplantısı düzenleyerek Trump’a yüklendi. Donald Trump’ın öne sürdüğü fikirler ve açıklamaların ''muhafazakarlığı çirkinleştirdiğini'' söyledi.

Ryan’ın kendi safında olmaması halinde büyük bedel ödeyeceğini söyleyen Trump'ın sözlerine yanıt veren Temsilciler Meclisi Başkanı, ''Buna sadece katılarak gülüyorum. Bu aralar bazen gerçekler kurgudan daha garip olmaya başladı'' diye konuştu. 

ETKİLİ CUMHURİYETÇİ DE KARŞI 

Trump'a karşı sesini yükselten bir başka önemli Cumhuriyetçi isim de Senatör John McCain oldu. 2008 başkanlık seçiminin Cumhuriyetçi adayı McCain, Trump'ın olası adaylığının Amerika'nın geleceği için tehlike olduğunu savundu. McCain, ulusal güvenlik konularındaki açıklamalarının da tehlikeli olduğunu söyledi. 

SAHTEKAR VE KADIN DÜŞMANI 

ABD'nin eski Cumhuriyetçi Parti başkan adaylarından Mitt Romney, partililere Trump'ı desteklememe çağrısı yaptı. Eski aday, Trump'ı ''sahtekârlık, zorbalık, kadın düşmanlığı ve dürüst olmamakla'' suçladı.

Bu sözlere Trump’tan cevap gecikmedi. Trump, Romney için ''Dört yıl önce destegimi almak için yalvarıyordu. O zaman dizlerinin üzerine çök desem çökerdi'' dedi.

YORUMLAR 7
  • Kenan 8 yıl önce Şikayet Et
    Baskanin kimin oldu da cok onemli deyil zaten baskani yonetenler var ha trump ha hillary
    Cevapla
  • Hasan doğru 8 yıl önce Şikayet Et
    İslam düşmanları için bulunmaz mahluk. Bazıları kendini nasılda belli ediyor.
    Cevapla
  • Rıza 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin başına şeytan lazım. Trump'tan daha becerikli şeytanı nereden bulacaklar?
    Cevapla
  • Sıkıntı 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam dunyanin basina bela olacak secildiği takdirde belkide 3. Dünya Savaşı buyuk bi olasilik müslüman Hristiyan savaşı
    Cevapla
  • 571 8 yıl önce Şikayet Et
    bu dallama bilerek böyle yapıyor abd nin siyaseti bu hepsi hikaye mülüman düşmanı trump sözde sallayın gitsin hilary kazandı bile benden söylemesi bunların hepsi aynı yani müslüman düşmanı şunuda söyleyim abd nin bir dahaki başkanıda eşcinsel olacak demedi demeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar