Kerry Rusya’ya gidecek

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'den çekilme kararı ardından Rusya'ya giderek Putin ile görüşecek.

Kerry Rusya’ya gidecek
Kerry Rusya’ya gidecek
GİRİŞ 15.03.2016 22:01 GÜNCELLEME 15.03.2016 22:02
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

 ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya’nın Suriye’deki askeri varlığının bir kısmını çekeceğini açıklamasından bir gün sonra Moskova’ya giderek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini bildirdi.

Gürcistan Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze ile Washington’da bir araya gelen Kerry, burada yaptığı açıklamada, çatışmaların durdurulması anlaşmasıyla Suriye’de 5 yıldır süren krizin çözümü için şu anda önemli bir fırsat yakalandığını söyledi.

John Kerry, anlaşmanın mükemmel işlemediğini, ancak tahminlerin aksine 3'üncü haftasına girdiğini ve şiddetin önemli ölçüde azaldığını belirtti.

Süreçte daha fazla ilerleme olması gerektiğini kaydeden Kerry, “Çatışmaların durdurulması anlaşmasının büyük ölçüde sürmesi, Rusya’nın dün askerlerinin yarısını hemen, belki de daha fazlasını Suriye’den çekeceğini açıklaması ve bu hafta siyasi müzakerelerin Cenevre’de yapılmasıyla bu süreçte çok önemli bir aşamaya geldik” dedi.

John Kerry, geçen hafta Suudi Arabistan ve Fransa’nın dışişleri bakanları ile görüştüğünü ifade ederek, “Gelecek hafta siyasi süreci nasıl ilerletebileceğimizi konuşmak ve bulunduğumuz andan faydalanmak için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmek üzere Moskova’ya gideceğim” diye konuştu.

“Gerçek bir siyasi geçiş olmadan barışın kalıcı olmayacağını” vurgulayan ABD Dışişleri Bakanı Kerry, “Bu, harcanması değil, yakalanması gereken bir an. Şu anda bu savaşı ve akan kanı durdurmak için adım atma imkanımız sonunda mevcut. Suriyeliler için ülkelerini ve hayatlarını yeniden inşa etme fırsatı; ilgili her taraf için, bizim için de doğrudan DAEŞ’e odaklanmak üzere bir araya gelme fırsatı” ifadesini kullandı.

YORUMLAR 16
  • Erdem 8 yıl önce Şikayet Et
    Onlar, hristiyanlar ve yahudiler ancak birbirlerinin dostudurlar. ABD RUSYA suni düşmanlar, Bak Alem-i İslama karşı nasıl birleşiveriyorlar.
    Cevapla
  • trabzon 8 yıl önce Şikayet Et
    Hala daeşe odaklanmak diyor .Allah akıl vermiş ki olayları görüp gerçek yüzünü anlayabiliyoruz şükürler olsun
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Hey Amerikan masonik sahte,kerryi ismi bile sahtekerry bu adamın neolunu gercek bilseler buna elbile uzatılmaz okadar kanıbulaşmış her terorörgüte ihale weren bu sahtekerryi ben ar Allah bidah Dünyya gelirsen sìrf bu sahtekerin gercek yüzünü Dünyaya göstersem negereyi war sahtekerler heryeri işgal etmiş manupileteorie manupile ediyorlar sonra oturuyor psyodo cay iciyor nekadr gadar biyisi
    Cevapla
  • Erhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomik açıdan Suriye cephesini idare edemediği için Suriye'yi boşaltan Rusya'ya teşekkür etmeye gidiyor. Çünkü Rusya'nın Suriye'ye askeri güç göndermesi gerçekten de hem ABD'yi hem de NATO'yu fena ürküttü. Yani iki süper güç Rusya karşısında çaresiz kaldı. Bu çaresizlik Amerika'nın karizmasını fena halde çiziyordu.
    Cevapla
  • Mehmet Demir 8 yıl önce Şikayet Et
    Daeşle veya terörle mücadeleden bahsediyorsa bunlar ucu mutlaka bize dokunur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!