Fidel Castro'dan ABD'ye rest

Fidel Castro, ABD'nin yıllardır Küba'ya abluka uyguladığını belirterek hediyelerine ihtiyaç duymadıklarını söyledi

Fidel Castro'dan ABD'ye rest
Fidel Castro'dan ABD'ye rest
GİRİŞ 28.03.2016 15:48 GÜNCELLEME 28.03.2016 15:48
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Küba’nın eski lideri Fidel Castro, 88 yıl sonra Küba’yı ziyaret eden ilk ABD Başkanı olan Barack Obama’nın geçen haftaki ziyaretiyle ilgili olarak ülkesinin ‘yıllardır Küba’ya acımasız bir abluka uygulayan’ ABD’nin hediyelerine ihtiyacı olmadığını söyledi.
Fidel Castro, ‘Kardeş Obama’ başlıklı yazısında, “Buraya Amerika’da Soğuk Savaş’ın son kalıntılarını gömmeye ve Küba halkına dost eli uzatmaya geldim” diyen ABD Başkanı’nı eleştirerdi. Castro yazısında şunları söyledi:

“Obama konuşmasında Küba’nın ABD gibi Afrika’dan getirilen köleler tarafından kurulduğunu söylüyor. Obama’ya göre buranın yerli halkı yok. Ayrıca ırk ayrımcılığının devrim tarafından nasıl yok edildiğini ve kendisi daha 10 yaşına gelmeden tüm Kübalıların nasıl eşit haklara sahip olduğunu da söylemiyor. Irkçı burjuvazinin siyahları toplama kamplarına göndermesine Küba Devrimi ile son verildi.”

ABD’nin yıllarca Güney Afrika’daki ırkçı apartheid rejimine destek verdiğini de hatırlatan Fidel Castro, Obama’nın Havana’daki konuşmalarının Küba halkını çok etkilediği düşüncesinin yanılgı olacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Yaklaşık 60 yıldır süren acımasız abluka, paralı askerlerin saldırıları ve çok sayıda şiddet eyleminden sonra; eğitim, bilim ve kültür alanındaki gelişmelere imza atan bu asil halkın teslim olacağı hayaline kimse kapılmasın. İmparatorluğun bize hediye vermesine ihtiyacımız yok. Çabalarımız yasal ve barışçıl olmaya devam edecek çünkü bu gezegende yaşayan tüm insanlığın barışına ve kardeşliğine bağlıyız.”

YORUMLAR 7
  • Harun 8 yıl önce Şikayet Et
    Haberin içeriğini okuyunca iran ile israilin birbirleri hakkındaki tehdite varan atışmaları geldi. Tabii bu tehdit kuru gürültüden ibaret, zira nasıl amerika ve rusya düşman değilse iran ve israil de düşman değil. 1990 yılı nato zirvesinde demir lady nin de söylediği gibi yeni düşmanı aramaya gerek yok o düşman zaten var ve İslam. Hasılı İslama hizmet ediyorsa, müslümansan, öyle yaşıyor ve öyle düşünüyorsan düşmansın. Kısaca küfür tek millet.
    Cevapla
  • vay be arkadaş 8 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın gücü yetseydi korktu yanıbaşında ya öyle uzakdaki debletleri gider vurur ama yanı başındkini vurmak zor çünkü vursa halkı ölecek ...amerika kızıl derelileri nasıl yok etiyse küba halkını da sarmaya başlamış ..fidel öldüğü anda başına biner ..diiym szie dünya kaynıyor bakalım ne zaman nükleerler ateşlenicek ne zaman tüm dünya yok olucak hadi bakalım rahatlik batıyor dünya nimetlerine nankörlük dünyanın sonunu getirecekmi görecez kaynar kazan fokurduyor ya taşıp tüm dünyayı yok edicek yada bir kısmını
    Cevapla
  • ümit 8 yıl önce Şikayet Et
    Adama helal olsun. Yalanmaya gerek yok dik duruş böyle olur. Neysen paşa paşa diceksin yemişim siyaset yalan dolanmış hadi ordan. Adam akıllı siyaset yapabilirsin ama yürek lazım.
    Cevapla
  • anKARA-pakistan 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun çok yerinde :) abd boşuna ziyaret yapıyor
    Cevapla
  • Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Yürü be Fidel kim tutar seni.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim