ABD'de yarış kızıştı: Adaylar başa baş gidiyor

ABD'deki başkanlık yarışında, Demokrat Parti'nin başkan aday adayları Clinton ile Sanders arasındaki puan farkının 6'ya düştüğü bildirildi.

ABD'de yarış kızıştı: Adaylar başa baş gidiyor
ABD'de yarış kızıştı: Adaylar başa baş gidiyor
GİRİŞ 18.04.2016 09:23 GÜNCELLEME 18.04.2016 10:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde partilerin adaylarını belirleme yarışı tüm hızıyla devam ederken, Demokrat Parti'nin 19 Nisan'da yapacağı ön seçim heyecanı doruk noktasına çıktı.

New York ön seçimlerinde birçok ankette 10 puan civarında önde gösterilen Hillary Clinton ile Bernie Sanders arasındaki farkın, seçimlere iki gün kala farkın 6 puana düştüğü bildirildi. Herhangi bir partiye yakınlığı bulunmayan "Gravis/One America News" anketine göre, Clinton yüzde 53'e gerilerken, Sanders yüzde 47'ye çıktı.

Bugüne kadar ülke genelinde kazandığı delege sayısı bakımından da partinin önde bulunan adayı Clinton, genelde kapalı mekanlarda yaptığı mitinglerde en fazla 2 bin kişiye ulaşırken, Demokrat Parti'nin siyasi devrim yanlısı sosyalist aday adayı Sanders'in mitingleri 20 bin civarında bir kalabalık topluyor.

"Silah lobisine karşı durmak zorundayız"

Clinton, pazar günü New York'un, Mt. Vernon ve Long Island bölgesi ile Staten Island ilçesinde halka hitap etti. Silah lobisine yüklenen Clinton, "Silah lobisi, Washington'daki, ülkemizdeki en güçlü lobi. Polis şiddetini ve ölümleri durdurmamız gerektiği gibi, silah lobisine karşı durmak zorundayız." dedi.

"Trump'a cevap vermiyorum"

Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayı Donald Trump'ın, kendisine yönelik hakaretlerine cevap vermeyeceğine işaret eden Clinton, Trump'ın kadınları, göçmenleri, engellileri ve Müslümanları hedef almasını daha çok önemsediğini bildirdi.

YORUMLAR 1
  • Yavuz Sultan Selim 7 yıl önce Şikayet Et
    Clinton Cumhurbaşkanı olacak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak