Kerry: Gülen'in iadesi anlaşmasına uyacağız

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Gülen'in iade edilmesiyle ilgili, iade anlaşmasına uyacaklarını söyledi.

Kerry: Gülen'in iadesi anlaşmasına uyacağız
Kerry: Gülen'in iadesi anlaşmasına uyacağız
GİRİŞ 18.07.2016 12:53 GÜNCELLEME 18.07.2016 14:30
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Fetullahçı Terör  Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili kendilerine sunulacak  delillerin standartlara uygun olması durumunda bunun gereğini yapacaklarını  söyledi.

Kerry, Brüksel’de, AB dışişleri bakanları toplantısına katılmasının  ardından, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica  Mogherini’yle ortak basın toplantısı düzenledi.

John Kerry, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi ile ilgili bir soruya şu  cevabı verdi:

"Gülen'le ilgili biz henüz bir iade talebi almadık. Cumhurbaşkanı  Erdoğan, kamuoyu önünde ABD'den Gülen'in iade edilmesini istedi. Ben, Türkiye  Dışişleri Bakanı'na iadenin, uygun kanallarla yasal zeminde ve resmi olarak  istenmesi gerektiğini söyledim. Bize gönderecekleri iade dosyasında, suçlama  değil kanıt göndermeleri gerektiğini söyledim.

Bizim, birçok ülkedeki hukuk sistemlerine de uyan gerekli delilleri  görmemiz gerekiyor. Deliller bu standartlara uyuyorsa, Türkiye ile olan iade  anlaşmalarının gereğini yerine getirmemekte herhangi bir çıkarımız yoktur. Hiç  resmi bir iade istenmedi. Hiç bu konuyla ilgili böyle deliller sunulmadı.  Anlaşmaların önünde duracak herhangi bir şey yapmıyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 111
  • Igmg 7 yıl önce Şikayet Et
    Ulan bukadar silahınız olmazsa sizde bukadar cesaret olurmu. Allah'ın izniyle İSLAM ordusu kurulacak.
    Cevapla
  • demokrasi 7 yıl önce Şikayet Et
    kery misin nesin halk istiyor vereceksin o melunu
    Cevapla
  • no comment 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet ABD her zaman ki gibi gene kıvırıyor.ABD bu kıvırma işini çok seviyor.Çünkü Bu ABD istese de iade etmez edemez.Ederse bu FETÖ'yü kendisinin nasıl meydana getirdiği,nasıl Türkiye'ye karşı kullandığı ortaya çıkar.İade etmektense kafasına sıkar,tansiyondan,kalp krizinden gitti der ve malına mülküne de el koyar.
    Cevapla
  • Demirci 7 yıl önce Şikayet Et
    Gezi olayları olmadı 17 aralık olmadı 25 aralık olmadı şimdi darbe denendi olmadı pek birşey kalmadı eee ne işe yarar artık bizede kermez bitane var zaten sizin olsun.
    Cevapla
  • saga 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizim stratejik düşmanımız ABD'nin hiç bir faaliyetine yardımcı olmamamız lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı! 14 saatlik yol 7 saate indi