ABD'den PYD'ye destek sürecek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, ABD'nin PYD ile ilgili pozisyonunu koruduğunu belirtti.

ABD'den PYD'ye destek sürecek
ABD'den PYD'ye destek sürecek
GİRİŞ 09.09.2016 02:59 GÜNCELLEME 09.09.2016 02:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Toner, günlük basın toplantısında Türkiye'nin Suriye'deki (Fırat Kalkanı Harekatı kapsamındaki) eylemleri ve siyasi geçiş süreci ile ilgili soruları cevaplandırdı.
Toner, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Suriye'deki geçiş sürecinde Esed'in iktidarda kaldığı bir durumu kabul etmeyecekleri" yönündeki açıklamasının sorulması üzerine ABD'nin Beşşar Esed'i meşru bir lider olarak görmediğini belirtti.

Suriye'nin geleceğine Suriyelilerin karar vereceğini vurgulayan Toner, bu sebeple Cenevre'deki müzakere sürecinin önemli olduğunu ve burada taraflar arasındaki görüşmelerde siyasi geçiş süreciyle ilgili konuların masaya yatırılmasını beklediklerini ifade etti.

Toner, şöyle konuştu:

"Bize göre o (Esed), Suriye'nin lideri olma meşruiyetini kaybetmiştir ancak bu konuda nihai olarak Suriyeliler karar verecektir."

 

YORUMLAR 5
  • misafir. 7 yıl önce Şikayet Et
    sen teror orgutlerine desteyini vermeye devam et buyuk terorist abd ama gun gelecek incirlikten senin kokunu kaziyarak aticaz insaAllah...o zaman sana kim destek olucak..
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    Hemen incirlik kapatılması lagzım. Bunlar PYD ye istihbarat verir. ABD ile bizim cikarlar
    Cevapla
  • Ayse 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika katil katil.
    Cevapla
  • Yeter 7 yıl önce Şikayet Et
    İncirlik kapatilsin
    Cevapla
  • HÖH67 7 yıl önce Şikayet Et
    Zaten o muhalif liderlerini yok etmeye çalışmanızdan belli. Kalleşler. Size güven mi olur. Çeçenistanda da benzer şeyler yapılmıştı. Allah ordumuzu korusun. Ne ona , ne buna güven olur. At izi it izine karışmamış.At da belli, it de belli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, Bahçeli ile görüşecek
Erdoğan'dan son dakika İsrail mesajı!