ABD'den Türkiye açıklaması: Doğrulayamam!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Türkiye ve ABD'nin Menbiç konusunda anlaştığına ilişkin haberleri doğrulamayacağını söyledi.

GİRİŞ 04.11.2016 11:06 GÜNCELLEME 04.11.2016 12:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Toner' başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında konuyla ilgili soruya verdiği yanıtta, "Türkiye ile ABD'nin YPG'yi Menbiç'ten çıkartma adına anlaştığını ilk kez duyuyorum. Böyle bir anlaşma olduğunu doğrulayamam" dedi.

Toner, YPG'nin Menbiç'den zaten ayrıldığını, kendilerine verilen sözlerin tutulduğunu söyledi. Toner,Suriye'nin kuzeyinde YPG ile yoğun olarak birlkite çalıştıklarına da değinerek, "İŞİD'e karşı etkili bir savaş gücü oldular. Geniş koalisyonun bir parçasılar. YPG'nin bazı unsurları ile ilgili kaygılarını anlıyoruz, biz de verdikleri sözleri tutmalarını istemiştik, öyle de yaptılar" diye konuştu.

Türkiye medyasında yer alan haberde, ABD ile Türkiye arasında Menbiç konusunda anlaşma sağlandığı duyurulmuş, PYD'nin, Türk - ABD görev gücü denetiminde bölgeden çıkarılacağını öne sürülmüştü.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 5
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Onları Yok Edince Doğrularsın
    Cevapla
  • Ömer Faruk 7 yıl önce Şikayet Et
    E iyi o zaman madem yoklar bizim öso ile membice girmemizde bir mahsur yok. Haaa eğer arada bazı pkk-pyd'den geberen olursa zaten olmadıkları için uzulmenize gerek yok demektir.
    Cevapla
  • ibrahim karaoğlan 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz çıkarmasını biliriz
    Cevapla
  • okuyucu 7 yıl önce Şikayet Et
    konuşacağı metni eline vermedikleri den dolayı açıklama yapamıyor, yani çalışamadığı konuları bana sormayın diyor. Ne biçim sözcüsün be kaldır kendini at bir yere.
    Cevapla
  • bur 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah cehennemi boşuna yaratmadı.Abd ve arkasından gelenler için ve kukla köpekleri için yarattı. YAŞASIN ZALİMLER İÇİN CEHENNEM..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz
Görülmemiş rakamlar! İşte milyarderlerin sahip olduğu en büyük yatlar...