ABD’den 'Halep' açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, “Hala Halep'e insani yardımlar ulaşmadı. Hala çok sayıda insan bölgeden ayrılmaktan da bölgede kalmaktan da korkuyor” dedi.

ABD’den 'Halep' açıklaması
ABD’den 'Halep' açıklaması
GİRİŞ 30.11.2016 10:37 GÜNCELLEME 30.11.2016 10:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

John Kirby, günlük basın toplantısında Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinin doğusuna yönelik Esed rejiminin düzenlediği saldırılara ilişkin konuştu.

Suriye'nin başkent Şam'dan sonra ikinci büyük ili olan Halep’te yaşanan şiddet olaylarını üzüntüyle takip ettiklerini söyleyen Kirby, “Hala bölgeye insani yardımlar ulaşmadı. Hala çok sayıda insan bölgeden ayrılmaktan da bölgede kalmaktan da korkuyor” ifadesini kullandı.

HALEP’TEN ÇIKIŞ YOK

Kirby, “Yolda başlarına bir şey geleceği korkusuyla bölgeden ayrılamıyorlar. Evleri bombardıman altında olduğu için ise ayrılmaktan korkuyorlar.”

Cenevre’de devam eden görüşmelerde ise herhangi bir gelişme olmadığını belirten Kirby, Bakan John Kerry ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov arasında salı gününden beri bir telefon görüşmesi olmadığını bildirdi.

GÖRDÜĞÜMÜZ ŞEY TRAJEDİ

Öte yandan, ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Suriye'nin Halep kentindeki kuşatmanın derinleşmesi ve insani durumun kötüleşmesinden endişe duyduklarını belirterek, "Halep'te gördüğümüz şey bir trajedidir" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Cook, günlük basın toplantısında, Halep'teki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ASKERİ MÜDAHALE DÜŞÜNÜLMÜYOR

"Halep'te kötüleşen insani durumdan dolayı endişeliyiz. Olanları televizyon ekranından izleyip bir şey yapmamak mümkün değil" ifadelerini kullanan Cook, bununla birlikte ABD ordusunun önceliğinin DAEŞ'le mücadele olduğunu ve Suriye'deki krize çözüm için askeri bir eyleme girişmeyeceklerini belirtti.

Washington yönetiminin, Suriye ve Halep'teki krize barışçıl ve diplomatik yollardan çözüm bulunması için her fırsatta çağrıda bulunduklarını ve bunun için ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin birçok görüşme yaptığını anlatan Cook, yine de bir sonuç alınamadığını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • elazığlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Hem karıştır hem hertürlü zulme imza at bu bölgeleri kan gölüne ve vahşet arenasına çevir esed daiş pyd pkk ab israil rusya gibi aktörlerle oraları yaşanmaz kıl sonra kalk insanlık dersi ver sözüm ona acıtasyon yap timsah gözyaşı dök elbette Allah yaptıklarınızdan haberdardır ve bunun hesabını katre katre soracaktır bundan kaçış yok Zalimler için Yaşasın cehennem
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Ey ABD , Rusya , İngiltere ve İsrail ve AB , Suriye yi attığınız bu cehennem inşallah buradaki müslümanları yaktığı gibi , sizin de ülkeleriniz darmadağın olur , kendi derdinize düşer de çare bulamazsınız dağılır gidersiniz inşallah. Masum kanı elinizde oldukça iflah olmayacaksıznız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor