Trump: Rusya’ya yaptırımlar hafifletilmeyecek

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya’ya uygulanan yaptırım rejimlerinin hafifletilmesine ilişkin kararın alınmadığını bildirdi.

Trump: Rusya’ya yaptırımlar hafifletilmeyecek
Trump: Rusya’ya yaptırımlar hafifletilmeyecek
GİRİŞ 03.02.2017 11:01 GÜNCELLEME 03.02.2017 16:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Trump, Harley-Davidson şirketinin temsilcileriyle görüşmesi sırasında gazetecilerin yaptırımlarla ilgili sorularına, “Ben hiçbir şeyi hafifletmedim” dedi.

Daha önce ABD Maliye Bakanlığı Yaptırım Departmanı, Amerikan hükümetinin Federal Güvenlik Servisi’ne uygulanan yaptırım rejimini değiştirdiğine ilişkin “Genel Lisans 1” adlı belgeyi yayınladı.

Lisansa göre, belirli istisnalar dışında daha önce ABD Başkanı’nın 1 Nisan 2015 tarihindeki talimatıyla yasaklanan FSB’nin katılımıyla yapılan tüm anlaşmalar ve eylemlere izin verildi.

KIRIM KRİZİ

ABD'nin yeni BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Perşembe günü yapılan BM Güvenlik Konseyi toplantısında Ukrayna'da yaşanan durum konusunda Rusya’nın uyguladığı "agresif tutumu" eleştirdi. Haley, Kırım Ukrayna'ya geri verilmediği sürece Rusya'ya uygulanan yaptırımların devam edeceğini kaydetti.

ABD'nin Rusya ile daha iyi ilişkiler hedeflediğini kaydeden Haley, ancak Ukrayna'daki durumun "ne yazık ki, Rusya'nın tutumuyla ilgili açık ve net bir kınama gerektirdiğini" belirtti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Hak 7 yıl önce Şikayet Et
    Kurtlar sofrası ne diyelim..
    Cevapla
  • maho 7 yıl önce Şikayet Et
    avrupa birliği ve abd ikisi birlikte Rusya üzerinde baskı kuruyor. Ruslar da haklı olarak TÜRKİYEmiz ve iranla ittifak arayışında..
    Cevapla
  • simay 7 yıl önce Şikayet Et
    bence cia ve pentagon trump ı ele geçirmiş durumda
    Cevapla
  • Caca 7 yıl önce Şikayet Et
    Trump seçilmiş bir savaş çıkarıcı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz