Türkiye'yi örnek gösterip, Trump'ı böyle uyardı!

Ünlü oyuncu ve BM İyi Niyet Elçisi Jolie, ABD Başkanı Trump'ın vize yasağı ve mülteci politikasını eleştiren bir yazı kaleme aldı.

Türkiye'yi örnek gösterip, Trump'ı böyle uyardı!
Türkiye'yi örnek gösterip, Trump'ı böyle uyardı!
GİRİŞ 03.02.2017 17:25 GÜNCELLEME 03.02.2017 17:26
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Oscar ödüllü oyuncu ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, "New York Times" gazetesi için köşe yazısı yazdı. ABD Devlet Başkanı Donald Trump'ın vize yasağı ve mülteci politikasını eleştiren Jolie, mültecilerin ülkeye kabulünü sınırlandırmanın ve 7 İslam ülke vatandaşlarına vize yasağı getirmenin ABD'nin tarzı olmadığını ifade etti.

Jolie, mültecilere karşı yapılan dini ayrımcılık ve ırkçılığı "Kaçmaya çalıştığımız istikrarsızlığa davetiye çıkarıyor." sözleriyle değerlendirdi.

Değerlerinden koptuklarında sorunların daha da büyüdüğüne işaret eden Jolie, "Kapılarımızı mültecilere kapamak ya da aralarında ayrımcılık yapmak bizim tarzımız değil, bu bizi daha güvenli bir ülke yapmaz." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEKİ MÜLTECİLERE DİKKAT ÇEKTİ!

Yazısında sadece Türkiye'de 2.8 milyon Suriyeli sığınmacı bulunduğunu ifade eden Jolie, ABD'ye 2011'den bu yana sadece 18 bin Suriye'linin kabul edildiğine dikkat çekti.

''TEPKİLERİMİZİN TEMELİNDE KORKU OLMAMALI''

Angelina Jolie, küresel mülteci krizinin ve terör tehditinin sınır güvenliği endişelerini artırdığına dikkati çekerek, "Her hükümet, uluslararası sorumlulukları çerçevesinde vatandaşlarının ihtiyaçlarını dengede tutmak zorunda, ancak bunu yaparken ölçülü ve gerçekçi olmalıyız. Tepkimizin temelinde korku değil gerçekler olmalı." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 11
  • cengiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Jolie Türkiye yi sevdiği için değil, iyi insan olduğu için konuşuyor, sanki Türkiye ile alakalı konuşmuş gibi yorum yapmayın. Bir sürü yardım kampanyasına destek verdi, görüp insanlıklarından utanması gereken bizim sahte sanatçılar. mangalda kül bırakmazkar ama çiğ tanesini Afrika'da aç çocuklara yardım ederken görmezsiniz.
    Cevapla
  • kısmet 7 yıl önce Şikayet Et
    olsun bacım misafir kısmeti ile gelir
    Cevapla
  • köyün hocası 7 yıl önce Şikayet Et
    biz yapmamız gerekeni yaptık..birileri takdir etsin diye değil.. mülk Allah'ındır..
    Cevapla
  • عبدالرحمن 7 yıl önce Şikayet Et
    bozuk saatte gunde iki kez dogruyu gosterir
    Cevapla
  • AYH 7 yıl önce Şikayet Et
    bizimkilerin bazisindan daha iyi Türk.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"