Kanada’da 'İslam düşmanlığı' önergesi kabul edildi

Kanada’nın en büyük eyaleti olan Ontario’da eyalet parlamentosu, İslam düşmanlığını kınayan bir önerge oy birliği ile kabul etti.

Kanada’da 'İslam düşmanlığı' önergesi kabul edildi
Kanada’da 'İslam düşmanlığı' önergesi kabul edildi
GİRİŞ 25.02.2017 12:15 GÜNCELLEME 25.02.2017 12:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kanada'nın Ontario eyaleti parlamentosu, İslam karşıtlığı başta olmak üzere, her tür nefret, düşmanlık, önyargı, ırkçılık ve hoşgörüsüzlüğü kınayan bir önergeyi kabul etti.

Ontario Liberal Parti Ottawa Milletvekili Nathalie Des Rosiers'in hazırladığı ve Eyalet Parlamentosunun dünkü oturumunda oylanan önerge, parlamentonun 81 üyesinin tamamının oyu ile kabul edildi.

Liberal Parti Ottawa Milletvekili Nathalie Des Rosiers'in önergesine, eyalet parlamentosunda bulunan Liberal Parti, Muhafazakar Parti ve Yeni Demokrat Parti milletvekillerinin tamamı destek verdi.

''KAYITSIZ ŞARTSIZ KINIYORUZ''

Ontario Muhafazakar Parti Lideri Patrick Brown, oylama oturumunda yaptığı konuşmada, "İslam düşmanlığı gerçektir ve biz, İslam düşmanlığını kayıtsız şartsız kınıyoruz" dedi.

FEDERAL PARLAMENTODAKİ ÖNERGE BEKLİYOR

Öte yandan Kanada Federal Parlamentosuna sunulan ve oylama için bekleyen Motion 103 sayılı İslam düşmanlığı önergesi üzerindeki tartışmalar da devam ediyor.

Liberal Parti Milletvekili İkra Halid'in önergesine, önerge metninden İslam karşıtlığı kelimesinin çıkarılması şartıyla destek vereceklerini açıklayan Muhafazakar Parti'nin girişimi destek bulmadı.

Federal Parlamento Genel Kuruluna bu isteği karşı önerge olarak getiren Muhafazakar Parti milletvekillerinin girişimi, 126 "Evet" oyuna karşı, 165 "Hayır" oyuyla reddedildi.

İkra Halid'in önergesinin Nisan ayında oylanması bekleniyor.

YORUMLAR 1
  • hak 7 yıl önce Şikayet Et
    avrupa sende duy....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!