ABD'den Suriye'ye askeri müdahale açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Senato üyelerine yaptığı bir konuşmada, Suriye’ye "askeri hamlede" bulunmayı düşündüğünü ve bölgedeki durumun ciddiyetinin farkında olduğunu söyledi.

GİRİŞ 07.04.2017 07:13 GÜNCELLEME 07.04.2017 10:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Trump ayrıca, durumla ilgili henüz nihai kararı vermediğini, ancak Savunma Bakanı James Mattis’le olasılıkları görüştüklerini ifade etti. CNN International’ın kaynaklarına göre Trump, karar alma konusunda Mattis’in bu konudaki görüşüne güveniyor.

"İDLİB SONRASI BAKIŞ AÇIMIZ DEĞİŞTİ"

ABD Başkanı Donald Trump, Temsilciler Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Suriye’ye karşı askeri bir müdahalenin düşünüldüğünü söyledi. Trump, Suriye’ye bakış açıların İdlib’te önceki gün gerçekleştirilen kimyasal saldırı sonrası değiştiğini ifade ederek, ‘İdlib sonrası, askeri müdahaleyi gözden geçiriyoruz’ dedi.

ABD Kongresi’nde konuşan Trump, Savunma Bakanı James Mattis ile tüm olasılıkları görüştüklerini belirtti. 

TÜRKİYE'NİN DEDİĞİNE GELDİLER

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de güvenli bölge için liderlerle görüştü.

"KIRMIZI ÇİZGİMİZİ GEÇTİ" DEMİŞTİ

Trump, Ürdün Kralı Abdullah ile dün Beyaz Saray’da yaptığı basın toplantısında da ‘Suriye’deki kimyasal saldırıya karşı harekete geçme sorumluluğum var. Yapılanlar benim için kabul edilemez. Suriye ve Esad’a karşı tavrım çok değişti. Bu olay kırmızı çizginin ötesinde; benim için çizgileri çok geçti’ ifadelerini kullanmıştı. 

YORUMLAR 6
  • tersaneci 7 yıl önce Şikayet Et
    çok dikkatli olmalıyız son söz bence yine Türkiyede
    Cevapla
  • İlkertepecik 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Çin İran Suriye terör devletleri ve kimyalsal silah abd sonunun iyi olmadığını gördü dünya bu bloğu yok etmezse Yok olacak gerekirse kullan Yok et modeli ile pyd öncüpiyon olarak kullanılmalı ABD İsrail Türkiye İngiltere uzun ömürlü bir birlik kurmalı ne Türkiye için orta doğu nede diğerleri için NATO bir birlik olarak işe yaramaz
    Cevapla
  • Selim 7 yıl önce Şikayet Et
    İlker kardeşim sen bu senaryo ile timsahın ağzına kafamızı sokmuş ve selfie çekmemizi istiyorsun! Kafirin oyunu bitmez ancaaak müslüman feraset sahibi olmalı.
    Cevapla
  • Cihan 7 yıl önce Şikayet Et
    Cok sukur dunyaya gucumuzu gosteriyoruz. Eskiden amerika bizim ordumuzu kullanirdi simdi onlar bizim emrimizde. Bu operasyonlarin karari artik sadece ankara'dan alinir. Londa washington pekin ve moskova'nin ipleri elimizde. Biz ne dersek o olacak dunyada
    Cevapla
  • Selim 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu pencereden hiç öyle gözükmüyor. Kardeşlerim akıllı olun, Dünya reisi yok etmek için mücadele ediyor siz ise reis ne derse o oluyor diyorsunuz daha 15 Temmuz gecesinin ölüm kokusu üzerimizde nasıl oluyor da bunlara kaniyorsunuz anlamıyorum. Eğer reisin bir şeyler yapmasını istiyorsanız önünüzde kalan şu 9 günde etrafınızdaki insanlardan hayır diyecek her bir vatan evladını şuan sizin düştüğünüz şu durum gibi durumdan kurtarıp her gün bir hayırcıyı ikna edin ve 17 Nisan da Evet oylarını %70 e çıkartın.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    He aynen öyle dünya reisin emrinde işi ras gelsin. Dünya bir lafımıza bakıyor maşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bölgede yürek sızlatan son dakika gelişmesi! Filistin hükümeti duyurdu: Kabus geri döndü
Atama kararları Resmi Gazete'de