Tillerson'dan Afganistan açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD'nin yeni Afganistan stratejisinin açıklanmasının ardından Washington'da basın toplantısı düzenledi.

Tillerson'dan Afganistan açıklaması!
Tillerson'dan Afganistan açıklaması!
GİRİŞ 23.08.2017 09:07 GÜNCELLEME 23.08.2017 09:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rex Tillerson, ABD'nin Afganistan'da uygulayacağı yeni stratejiyi, ABD'nin Suriye ve Irak'ta DAEŞ'e karşı verdiği mücadeleyi örneklendirerek anlattı.

ABD'nin DAEŞ'e karşı yürüttüğü mücadeleyi "başarılı bir kampanya" olarak nitelendiren Tillerson, benzeri bir taktiği Afganistan'da uygulayacaklarını söyledi.

"ÇOK FAZLA DERS ÇIKARDIK"

Tillerson, Irak ve Suriye'den "çok fazla ders" çıkardıklarını ve bu tecrübeleri Afganistan'a aktaracaklarını belirterek, şöyle devam etti: "Bazı Afgan güçlerine yeni bir eğitim vermek bizim ordumuz için biraz zaman alacak. Savaş Afgan güçleriyle, yani ordusu ve güvenlik güçleriyle yapılacak fakat son bir, 1,5 sene içinde gördüğümüz cephelerin kaybedilmesi durumunu daha istikrarlı bir yola sokabiliriz ve Afgan güçleri adına sahada galibiyet görmeye başlayacağımızı umut ediyorum."

YORUMLAR 4
  • aga 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD Gittigin her ulkede huzur rahat kalmadi rabbim Kahhar Ismiile muamele etsin
    Cevapla
  • Atakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Tek amaç sömürmek genelde kabile aşiret toplumlarında bunların arasına fitne sokup bir tarafa biri diğer tarafa ötekiler silah satarak para kazanmak ne tam ilhak ediyorlar nede bir tarafı baskın hale getiriyorlar aradaki dengeyi koruyarak yıllarca silah satma ve doğal kaynakları sömürme gavur gavurluğunu yapıyor diğerleri aptal olmasın eşek olduktan sonra semer vuran çok olur
    Cevapla
  • MUŞLU 6 yıl önce Şikayet Et
    YÜCE ALLAH sizeri KAHHAR ismi ile cezalandırır inşallah.
    Cevapla
  • çebnioğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    ulan dünyayı rahat bırakın aç gözlü abd liler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!