CIA'in bilgileri nasıl sızdırdığı ortaya çıktı!

WikiLeaks son yayınladığı belgeler ile, CIA'in NSA, DHS ve FBI gibi kuruluşlardan biyometrik verileri nasıl sızdırdığını açığa çıkardı.

CIA'in bilgileri nasıl sızdırdığı ortaya çıktı!
CIA'in bilgileri nasıl sızdırdığı ortaya çıktı!
GİRİŞ 25.08.2017 17:56 GÜNCELLEME 25.08.2017 17:56

WikiLeaks’in yeni yayınladığı belgeler, ABD’nin Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) gibi kuruluşlarının irtibat bürolarına, Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) tarafından yürütülen siber operasyonu gözler önüne serdi.

İddialara göre CIA, söz konusu kuruluşların biyometrik sistemlerinden veri toplayabilmek amacıyla, gizlice ExpressLane isimli bir araç kullandı. Dünyadaki irtibat servisleri için biyometrik koleksiyon sistemi sağlayan CIA’in Teknik Hizmetler Ofisi’nin yeterli olmadığı ya da çalışmıyor olabileceği ileri sürüldü.

Yazılımın "sürüm yükseltme" görüntüsü altında çalıştığı, bu nedenle de irtibat bürosu çalışanlarının programı tespit edemedikleri kaydedildi.

WikiLeaks, konuya ilişkin ilk belgeleri Mart ayında, Vault 7 projesi kapsamında yayınlamıştı. Bu kapsamda, toplamda 8 bin 761 belge kamuya ifşa edilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'