ABD şokta! Görülmemiş saldırı

ABD'nin Havana Büyükelçiliğinde, sonik saldırı şüphesiyle gizemli bir şekilde işitme kaybına uğrayan diplomatların sayısının en az 16 olduğu bildirildi.

ABD şokta! Görülmemiş saldırı
ABD şokta! Görülmemiş saldırı
GİRİŞ 25.08.2017 14:45 GÜNCELLEME 25.08.2017 15:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, yaptığı açıklamada, Küba'daki ABD Büyükelçiliğinde çalışan en az 16 Amerikalı hükümet yetkilisinin ve büyükelçilik çalışanının ciddi işitme kaybı dahil, çeşitli sağlık semptomları yaşadığını bildirdi.

ABD'DEN AÇIKLAMA

Diplomatların maruz kaldığı saldırı hakkında ellerinde henüz net bilgi bulunmadığını söyleyen Nauert, soruşturmanın ABD'nin ilgili kurumları tarafından sürdürüldüğünü söyledi. Büyükelçilik çalışanlarına ABD'de ve Küba'da sağlık desteği verildiğini sözlerine ekleyen Nauert, "Bu, geçmişte yaşamadığımız bir şey" dedi.

SONİK SALDIRI İDDİASI

Diplomatların sağırlığa yol açabilen bir tür sonik cihaz ile saldırıya uğradığı iddia ediliyor. Küba Dışişleri Bakanlığı, şüpheli bulunan saldırı hakkında yaptığı açıklamada, ABD ile işbirliği yaptıklarını belirterek, "Küba topraklarında akredite edilmiş diplomatik yetkililere veya ailelerine karşı herhangi bir eylemde bulunulmasına asla izin verilmeyecek" denilmişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Uygur hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yalan Hep Magazin abd balonu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları Fatih Portakal'ı çileden çıkardı: Yazıklar olsun