ABD: Ankara ile Menbiç’teki tehlikeyi görüştük

Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, Menbiç’te ÖSO’nun kontrolündeki topraklardan ABD askerlerine ateş açılmasıyla ilgili konutu Türkiye ile görüştüklerini söyledi.

ABD: Ankara ile Menbiç’teki tehlikeyi görüştük
ABD: Ankara ile Menbiç’teki tehlikeyi görüştük
GİRİŞ 31.08.2017 09:27 GÜNCELLEME 31.08.2017 09:27
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Suriye’nin Halep vilayetine bağlı Menbiç kentinde, Türkiye destekli muhalif gruplar ile DEAŞ Karşıtı Koalisyon’a bağlı askerler arasında geçen hafta çatışma yaşandığı, ABD askerlerinin de buna karşılık verdiği açıklanmıştı.

Can kaybı ya da yaralanmanın yaşanmadığı çatışmalarda, Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı grupların Koalisyon’a bağlı ABD askerlerini hedef aldığı aktarılmıştı. Rus basınına konuşan ve adının açıklanmamasını isteyen bir ÖSO komutanı ise terör örgütü PKK/YPG’nin kontrolündeki Menbiç’te YPG’ye ateş açtıkları sırada ABD askerlerinin orada olduğunu belirterek, Amerikan askerlerinin de kendilerine karşılık verdiğini söylemişti.

"TÜRKİYE İLE GÖRÜŞTÜK"

CNN TV’ye konuşan Pentagon sözcülerinden Eric Pahon, "Son olaylar, Türkiye destekli savaşçıların kontrolündeki bölgede meydana geldi. Ankara ve diğer taraflarla tehlikeyi görüştük" dedi.

"DEVRİYE GEZMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Pahon, Türkiye’nin müttefiklerinden yapılan saldırıya ilişkin Koalisyon’un Ankara nezdinde diplomatik protestoda bulunduğunu kaydetti. Pentagon’dan resmi bir açıklama gelmezken, Türk Dışişleri Bakanlığı kaynakları da notaya ilişkin bilgi sahibi olmadıklarını belirtti. CNN’e konuşan Pahon, "Koalisyon askerleri, Menbiç Askeri Konseyi bölgesinde devriye gezmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 8
  • Musa 6 yıl önce Şikayet Et
    Mümbiçte ABD PYD güçleri olmayacaktı . Olmamanız gereken her yere müdahale ederiz .
    Cevapla
  • Dadas 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd ne işi var Suriye'de rusyanin Almanyanın ne işi var vurun conileri ses gelsin abd ye yoksa gitmezler vurun Allah için vurun artik
    Cevapla
  • baş belası 6 yıl önce Şikayet Et
    orda isitmi var kafir ne arıyorsun defolup gideceksin yoksa seni oraya gömerler
    Cevapla
  • muşlu 6 yıl önce Şikayet Et
    şerrefsiz abd hani menbiçten çkilecekti pyd sizin kadar yalancı bi devlet yok kuzey koreye başarılar diliyoruz
    Cevapla
  • DBA 6 yıl önce Şikayet Et
    Diplomatigi filan kalmadi. ABD belden asagi vurmaya basladi,tam kovboyluk yapiyor,bolgeden kovulmali.savas gerekiyor savas; OSO vurmaya devam etsin, hatta icine baska militanlarda koyalim, ABD bundan anlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…