ABD iyice saçmaladı! Türkiye tehdit etmiş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun sözlerine saçma bir yorum getirdi.

GİRİŞ 27.09.2017 08:52 GÜNCELLEME 27.09.2017 09:15
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 'Irak’a toprak bütünlüğünü korumak için her türlü destek verecekleri' yönündeki açıklaması hakkında, ‘tehdit gibi’ nitelendirmesinde bulundu.

Bugünkü basıl toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine Çavuşoğlu’nun açıklamalarını değerlendiren Nauert, “Kulağa tehdit gibi geliyor. Ama yine de yorum yapmayacağız” dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) 25 Eylül'de gerçekleştirilen referandum konusunda dün yaptığı değerlendirmelerde Nauert, "ABD, dışarıdaki bölgeleri de dahil etmek suretiyle IKBY'nin tek taraflı bağımsızlık için referandum düzenleme kararı almasından dolayı derin hayal kırıklığına uğramıştır" ifadelerini kullanmıştı.

'Bağlayıcılığı olmayan bu referandumdan dolayı' ABD'nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki halkla tarihi ilişkilerinin etkilenmeyeceği fakat bu atılan bu adımın IKBY bölgesi ve halkı adına istikrarsızlık ve zorluğu artıracağı ifade edilen açıklamada, IKYB'nin Irak yönetimi ve komşularıyla ilişkilerinin bu referandumdan etkileneceğine işaret edilmişti.

YORUMLAR 65
  • İhtiyar 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunların tek derdi Türkiye amaçları şu anda savaş halindeyiz kim ne derse desin saddamı asarak başlangıç yaptılar inşallah başaramayacaklar
    Cevapla
  • Almancı 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet sınırımıza toprağımıza dikilen gözleri oyarız! Diyeceğin varmı?
    Cevapla
  • son osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye hakkında yorum yapmaya başlamışlar buda demek oluyorki dogru yoldayız dune kadar Türkiye nin adını telaffuz etmeyenler bugün gün aşırı Türkiye yi konuşuyorlar neden çünkü Türkiye eski Türkiye değil
    Cevapla
  • esas 6 yıl önce Şikayet Et
    Arapları Türkmenleri yerinden sürmek. zorla savaşta ön cepheye koymak . malına namusuna ve canına kast etmek bunlar tehdit değil nedir. uygulama mı. Hep beraber uygulamaya geçiyoruz arkadaşlar
    Cevapla
  • sarı kara 6 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yapsan ne olur ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız daha ötesi var mı varsa buyursun gelsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpekler vatandaşın kabusu oldu! Sonunda harekete geçildi! Belediyelere yazı
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!