Anne karnındaki bebek, ameliyat edildi!

28 yaşındaki hamile Lexi Royer’ın rahminde mucizevi bir ameliyat gerçekleştirildi. 24 haftalık bebeğin omuriliğindeki problem genç kadının rahmi dışarı çıkarılarak ameliyat edildi.

Anne karnındaki bebek, ameliyat edildi!
Anne karnındaki bebek, ameliyat edildi!
GİRİŞ 26.10.2017 18:14 GÜNCELLEME 26.10.2017 18:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ultrason tetkiklerinde Lexi Royer’ın bebeğinde, 'spina bifida' olarak adlandırılan ve 'ayrık' ya da 'açık omurga' olarak bilinen bir rahatsızlık saptandı. Bu rahatsızlığın bebeği tekerlekli sandalyeye mahkum edecek ve hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyeceyeceği doktorlar tarafından belirtildi. Bu gelişmenin ardından ise bebeğe anne karnında müdahale kararı alındı. 

RAHMİ DIŞARI ÇIKARILDI

Geçen ay gerçekleştirilen ameliyatta anne adayı Lexi Royer’ın rahmi tamamen dışarı çıkarıldı. Ameliyata alındığında 24 hafta 2 günlük olan bebek, yaklaşık 900 gram ağırlığındaydı.

ABD’nin California eyaletinde yaşayan ve hayatını kuaförlük yaparak sürdüren Lexi Royer’ın rahmindeki fetüse yapılan ameliyat başarıyla gerçekleştirildi. Fetüsün omuriliğindeki hasarın ise rahim kesilmeden gerçekleştirildiği açıklandı. Operasyon sırasında rahmi tamamen dışarıya çıkarılan genç kadının, ameliyatın ardından rahmi geri yerleştirildi. Lexi Royer’ın, yılın başlarında sağlıklı bir doğum gerçekleştirmesi bekleniyor.

NEDENİ FOLİK ASİT EKSİKLİĞİ

Lexi Royer’ın bebeğinin yaşadığı sorun, her yüz binde bir bebekten 24’ünde görülüyor. Nedeni ise folik asit eksikliği. Spina bifida sendromuna sahip bebeklerde doğum sonrası müdahalelerin geç olduğu biliniyor.

YORUMLAR 2
  • Şamil 6 yıl önce Şikayet Et
    HAK kardeş ameliyat ABD de yalnız!
    Cevapla
  • HAK 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte almanya bizi bu yüzden kıskanıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü