ABD'li dergiden felaket senaryosu: Yüzbinler ölür!

National Interest dergisi, Kuzey Kore'nin Washington'u 250 kilotonluk nükleer bombayla vurması durumunda yaşanabilecek olası senaryoları okurlarıyla paylaştı.

ABD'li dergiden felaket senaryosu: Yüzbinler ölür!
ABD'li dergiden felaket senaryosu: Yüzbinler ölür!
GİRİŞ 01.12.2017 16:56 GÜNCELLEME 01.12.2017 16:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'nin sert tepkisine rağmen nükleer denemelerini sürdüren Kuzey Kore, geçtiğimiz günlerde yeni bir deneme yaparak tüm ülkelerin tepkisini çekmiş, ancak tehditlerini sürdürmeye devam etmişti.

 

 

ABD ile Kuzey Kore arasında yaşanan gerilim, Trump ile Kim Jong Un'un karşılıklı hakaret ve tehditleri, diğer ülkelerin kınama ve arabuluculuğu faydasız kalırken, Amerikan National Interest (NI) dergisi, iki ülke arasında nükleer savaş çıkması durumunda neler yaşanabileceğinin ihtimallerini okurlarıyla paylaştı.

"413 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBEDER"

Yeni sayısında Washington'un 250 kilotonluk bir nükleer bombayla vurulması ihtimaline değinen dergi, olumsuz sonucun vehametini ortaya koydu ve kentte yaşayan 413 bin kişinin hayatını kaybedeceği, 527 bin kişinin yaralanacağı yönünde korkunç bir tablo ortaya çıktı.

Daha önce Pyongyang'ın Los Angeles'ı nükleer bombayla vurma ihtimaline karşı yaşanabilecek senaryolar kaleme alınmış, yazar Daniel R. DePetris, 250 kilotonluk bi nükleer bomba ile Los Angeles'ta yaşayan 378 bin kişinin hayatını kaybedeceğini, 860 bin kişinin yaralanacağını söylemişti.

YORUMLAR 1
  • VaTaN EvLaDı 6 yıl önce Şikayet Et
    hep hikaye hep fasafiso ne abd koreyi ne kore abd yi vurur. bunların hepsi kafir kardeşler. aynı şarabı içer aynı domuzu yerler. hepinize lanet olsun. Tek Büyük Alemlerin Mutlak Hakimi ve Hesap Gününün Sahibi .Allah. Azze Ve Celledir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı