Hindistan'da göçmen işçiler, tazyikli suyla dezenfekte edildi

Hindistan'ın en kalabalık eyaleti olan Uttar Pradesh'de başka bölgelerden gelen işçiler, kent merkezinde toplatılarak tazyikli su ile dezenfekte edildi. Tepki çeken o anlar kameralara yansıdı.

Hindistan'da göçmen işçiler, tazyikli suyla dezenfekte edildi
Hindistan'da göçmen işçiler, tazyikli suyla dezenfekte edildi
GİRİŞ 31.03.2020 14:39 GÜNCELLEME 31.03.2020 14:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletinde, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında göçmen işçiler, üzerine içinde dezenfektanın olduğu tazyikli su sıkılırken görüntülendi. Hindistan hükümetinin uyguladığı dezenfeksiyon yöntemi, ülke içinde tepkilere neden oldu.

Tazyikli suyla uygulanan dezenfeksiyon yöntemi, kameralar tarafından da saniye saniye kaydedildi. Söz konusu görüntülerde koruyucu giysiler giymiş üç kişi, yerde oturan bir grup Hintli işçiye doğrudan tazyikli su sıkıyor.

"VİRÜS TAŞIYICISI OLMASINI İSTEMİYORUZ"

Ülkede koronavirüs operasyonlarından sorumlu üst düzey bir görevli olan Ashok Gautam, yaptığı açıklamada "Onları dezenfekte edilen grubun bir parçası olarak buraya püskürttük, virüs için taşıyıcı olmalarını istemiyoruz" dedi.

"DEZENFEKTANIN ZARARI YOK"

Tüm sınırların kapatıldığını söyleyen yetkili, "Kullanılan dezenfektan ağartma tozundan yapılmış bir çözeltidir ve insan vücuduna bir zararı yoktur. Fakat yine de böyle bir olay bir daha yaşanmayacak" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü verileri ise vücudunda virüs bulunan birinin, cildine sıkılan dezenfektanın virüsten kurtulmak için herhangi bir etkisi bulunmadığını gösteriyor.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 2
  • Ayşen 3 yıl önce Şikayet Et
    Hindisdan Allah'ım Celle Celâlehü senin belânı versin ( müslümanları muaf tut ) Ya Rabbim Celle Celâlehü Amin
    Cevapla
  • Azeri 3 yıl önce Şikayet Et
    aşırı hindular israilden daha kötüler. tam bir apartayd rejimi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!