Küba anneden bebeğe HIV geçişini önlemeyi başardı

Küba, AIDS hastalığına sebep olan HIV'in anneden bebeğe geçmesini engellemeyi başardı. Açıklama, Dünya Sağlık Örgütü'nden geldi.

Küba anneden bebeğe HIV geçişini önlemeyi başardı
Küba anneden bebeğe HIV geçişini önlemeyi başardı
GİRİŞ 03.03.2016 16:00 GÜNCELLEME 03.03.2016 16:00

AIDS'e neden olan virüsün anneden bebeğe bulaşmasını önlemenin dünyada bir ilk olduğunu açıklana Dünya Sağlık Örgütü, her yıl 1,4 milyon HIV pozitif kadının anne olduğunu belirtti.

Örgütün Genel Direktörü Margaret Chan, “Virüs geçişini engellemek mümkün olan en büyük kamusal sağlık başarılarından birisidir” dedi.

Chan, bunun HIV’e ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı savaşta büyük bir zafer olduğunu da belirterek, AIDS’in olmadığı bir nesle doğru atılan adımın çok büyük olduğunu söyledi.

HIV'İN ANNEDEN BEBEĞE BULAŞMA RİSKİ YÜZDE 1'İN ALTINA İNDİ

Bebeklerin doğumda ya da emzirme sırasında virüsü kapabileceği biliniyor. Küba’nın geliştirdiği ilaçla virüsün bulaşma riskinin yüzde 1’in altına indiği bildiriliyor. Küba’nın benzer şekilde frengi virüsünü de engellediği söyleniyor.

Birleşmiş Milletler AIDS kuruluşu UNAIDS’in yöneticilerinden Michel Sidibe de bu başarıyı kutlayarak, Küba’nın zaferinin AIDS’i bitirmenin mümkün olduğunu gösterdiğini belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…