Hamile kadınlar için çok önemli uyarı!

Daily Mail'de yapılan bir araştırmaya göre pet şişe kullanan hamile kadınların çocuklarının obez olma ihtimali artıyor.

Hamile kadınlar için çok önemli uyarı!
Hamile kadınlar için çok önemli uyarı!
GİRİŞ 09.02.2017 10:57 GÜNCELLEME 09.02.2017 16:20

Araştırmalara göre neredeyse dünyanın her yerinden kişiler Bifenol A kimyasalına maruz kalıyor. Plastik ürünlerde bulunan Bifenol A adlı kimyasal, vücuttaki iştah düzenleyen hormonları etkiliyor.
 
Bifenol A kimyasalı farklı yemek kaplarında ve pet şişeler gibi ürünlerde de bulunuyor. Bu kimyasal Östrojen hormonunu taklit ederek iç salgı bezlerinin işleyişini etkileyebilir. 
 
İç salgı bezleri birçok farklı hormon üretir. Bu hormonlar etkilenince nörolojik sorunlar ortaya çıkar; otizm, IQ seviyesinde azalma ve dikkat eksikliği gibi.

Washington'daki araştırmacılar fareler üzerinde yaptıkları deneyler sonucu Bifenol A kimyasalına maruz kalan deneklerin Leptin hormonuna verdikleri tepkilerde azalma fark etti. 
 
Leptin hormonu, vücudun enerjiye ihtiyacı olmadığı zamanlarda yemek yeme dürtüsünü törpüler.
 
Hamile farelere düşük dozda Bifenol A kimyasalı verilmesi sonucu, doğan yavru farelerin beyinlerindeki sinir sistemleri kalıcı bir şekilde etkilenmiştir. Ve bu fareler yetişkinliğe eriştiklerinde obez olma ihtimallerinin arttığı sonucuna varılmıştır.

Bifenol A kimyasalı insanlarda da obeziteye  neden olduğu için, bireyler ve özellikle hamileler çevresel etmenlerin obezite ve metabolizma sorunlarını etkileyebileceğinin farkına varmalı.
 
Ekim 2016'da yayınlanan bir araştırmaya göre pet şişelerde bulunan kimyasallar kanser, diyabet, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu ve otizme yol açabilir.Bu tehlikeye rağmen, makyajdan çocuk oyuncaklarına kadar birçok üründe bu kimyasal bulunuyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!