Üstün zekalı çocuklar nasıl anlaşılır?

Bebeğinizin ve çocuğunuzun üstün zekalı olup olmadığını nasıl anlarsınız? İşte cevabı…

Üstün zekalı çocuklar nasıl anlaşılır?
Üstün zekalı çocuklar nasıl anlaşılır?
GİRİŞ 12.04.2017 14:17 GÜNCELLEME 12.04.2017 14:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Günümüzde bebeklerin doğumundan sonra gelişme süreçlerinde yapmış olduğu hareketler ve hızlı öğrenme yetenekleri her ebeveyni bebeğinin üstün zekalı olup olmadığı sorusunu sormaya iter. Uzmanlar bu düşüncenin en temelinde kendisi için özel olan çocuklarını herkes içinde özel olması arzusunun yattığını ifade etmektedirler. Bu durum tabii ki de bazı çocukların diğerlerinden özel olmadığı anlamına gelmemektedir. Peki, bebeğinizin ve çocuğunuzun üstün zekalı olup olmadığını nasıl anlarsınız?

BEBEĞİNİZİN ÜSTÜN ZEKALI OLUP OLMADIĞINI ANLAMA
Bebeğinizin zekasıyla ilgili herhangi bir görüş belirtecek uzman değilseniz, bebeğinizin üstün zekalı olup olmadığını anlamak sizin için o kadar kolay olmayabilir. Üstün zekalı bebeklerde/çocuklarda sıkça görülen bazı belirtiler vardır ama bu belirtileri çocuğunuzun üstün yetenekleri ile karıştırmamak gerekmektedir.Bebeğinizin üstün zekalı olup olmadığını anlamanın en iyi yolu bebeğinizi iyi gözlemlemenizdir. Üstün zekalı bebekler, diğer bebeklere oranla belli bir dönüm noktaları ile karşılaşmaya eğilimlidirler. Örneğin bebeğiniz, diğer bebeklere oranla daha erken yaşta emekleyebilir, yürüyebilir ve hatta konuşmaya başlayabilir. 

ÜSTÜN ZEKALI BEBEKLERİN DİL YETENEKLERİ GELİŞMİŞTİR
Uzmanların belirttiklerine göre, üstün zekalı bebeklerin dil yetenekleri erken dönemlerde gelişmeye başlar.  Bu nedenle de sizin söylediklerinizle yakından ilgilenmeye başlar. Örneğin 6 aylık üstün zekalı bir bebek okuduğunuz hikayeyi kavrayıp ilgi gösterirken, 14 aylık olduğunda cümleler konuşmaya başlayacak ve 18 aylıkken ise, yönergeleri takip edebilecektir.

Üstün zekalı bebeklerin sadece dil yetisi gelişmemiştir. Bu gruba giren bebekler pek çok şeyi erken yaşlarda kavramaya başlayacaktır. Üstün zekalı bebekleri diğer bebeklerden ayıran farklar uzmanlar tarafından şu şekilde sınıflandırılmıştır;

Hafızaları Güçlüdür; bebeğiniz üstün zekalı ise, olağanüstü bir hafızaya sahiptir. Gizlenen bir oyuncağın nerede olduğunu hatırlayabildiği gibi, mutfağın yemek yenen bir yer olduğunu anlar ve zamanları, yerleri diğer bebeklere oranla daha iyi hatırlar. 

Uzun Süre Odaklanırlar; genellikle yeni yürümeye başlayan bebekler ilgilerini çeken pek çok şeye kısa süre sonra ilgilerini kaybedebilir ve siz bir hikayeye başladığınızda bir süre sonra ilgisi dağılabilir. Fakat bebeğiniz üstün zekalı ise, ilgisini hiç kaybetmeden tüm hikayeyi dinleyebilmektedir.

Sanatçı Ruhludurlar ya da Sayılarla Araları İyidir; bebeğiniz/çocuğunuz iyi çiziyor ya da sayıları toplayıp çıkarabiliyorsa, üstün zekalı olması yüksek ihtimaller arasında yer alır.

 

YORUMLAR 1
  • musab 6 yıl önce Şikayet Et
    benim çocukların hiç biri bu özellikleri taşımıyor malesef ;)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...