Emzik bebeğe zarar veriyor!

Bebeğinize emzik verip vermeme konusunda kararsızsanız size vereceğimiz bilgileri göz önünde bulundurabilirsiniz.

Emzik bebeğe zarar veriyor!
Emzik bebeğe zarar veriyor!
GİRİŞ 04.05.2017 09:36 GÜNCELLEME 04.05.2017 09:36

Bebekler doğdukları andan itibaren çok güçlü emme refleksine sahiplerdir. Bebekler bu davranışları beslenmenin yanı sıra sakinleşmek için de gerçekleştirirler. Ona sürekli anne sütü veremezsiniz tabii ama emzik vermekle de sağlığını riske atıyor olabilirsiniz. 

Birazdan vereceğimiz bilgilerden sonra bebeğinize emzik verirken bir kere daha düşüneceksiniz.

 Anne sütünden uzaklaştırıyor 

Bebeğiniz anne sütünden uzaklaştığında bunun ilk nedeni emzik kullanımı olabilir. Göğsü emmek emzik veya biberon emmekten farklıdır.  Bazı bebeklere çok erken emzik verilirse anne sütünden uzaklaşabilir.

Bağımlı olabilir 

Bebeğiniz emziğe bağımlı hale gelebilir. Bu durumu en belirgin şekilde uyuduğu zamanlar test edebilirsiniz. Bebeğiniz emzikle uyuduğu zamanlarda, emziği ağzından çıkardığınızda ağlamaya başlıyorsa, emziğe bağımlı hale gelmiş demektir.

Dişlerinde şekil bozuklukları meydana gelir

Uzun süreli emzik kullanımı, diş problemlerine neden olabilir. Bebeğin ilk yılı boyunca normal emzik kullanımı uzun-süreli diş sorunlarına yol açmaz. Ancak daha uzun süreli emzik, üst ön dişleri dışarıya doğru çarpıklaşabilir ya da çıkan dişler düzgün bir sırada olmayabilir.

Mikrop ve ağız yaraları meydana gelir

Bebeğinizi her zaman kontrol altında tutamazsınız.  Emekleye başladığında ağzından çıkardığı emziği uygun olmayan yerlere temas ettirerek tekrar ağzına götürebilir. Bu durumun sonunca vücudunda veya ağzında ciddi enfeksiyonlar oluşabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğrenciler tekme tokat birbirine girdi: 7'si bir olup bayıltana kadar dövdü!
AK Parti'de değişim: 2K formülü