Çin'de yılda 13 milyon kürtaj yapılıyor
Çin'de, ''tek çocuk politikası''nın da dahil olduğu doğum kontrol prosedürlerinde 336 milyon kürtaj yapıldığı açıklandı. Çin Sağlık Bakanlığı'na göre, ülkede yılda 13 milyon bir başka ifadeyle saatte 1500 kürtaj yapılıyor.

Çin'de 1970'lerin sonunda başlayan ''tek çocuk'' politikasının söz konusu kürtaj rakamlarına büyük etkisinin olduğu görülüyor. Resmi verilere göre, 1971 yılından beri Çinli doktorlar, sonlandırmaya ek olarak 196 milyon erkek ve kadını sterilize etti.
Çin meclisinin bu yılki olağan toplantısında geçen gün konuşan Çin Kamu ve Personel Komisyonu Başkan Yardımcısı Wang Feng, mevcut aile planlama politikasının sürdürüleceğini söylemişti.
YAŞLI NÜFUS GİDEREK ARTIYOR
Çin'de yaşlanan nüfus ve iş gücü sıkıntısının yol açtığı problemler nedeniyle tek çocuk politikasında gevşemeye gidilmesi yönündeki görüşler çoğalmıştı. Ülkede 60 yaş üzerindeki nüfus, 195 milyona ulaştı. Bu, Çin'in nüfusunun yüzde 14,1'si anlamına geliyor. Bu arada, yaşı 80'in üzerindeki yaşlı nüfusu da 20 milyonu geçti.
Çin'de doğum oranlarının azalması ve yaşlı nüfusun hızla artmasından dolayı ülkede 2020 yılından itibaren çalışabilecek işçi nüfusunda ciddi azalmalar olacağı öngörüsünde bulunuyor. Ülkede 60 yaşını aşanların 2050 yılında nüfusun yüzde 31,1'ini oluşturacağı tahmin ediliyor. Halen dünyada yaşlı nüfusu 100 milyonu aşan tek ülke konumunda. 2033 yılına kadar Çin'in 60 yaş ve üzeri nüfusunun 400 milyonu bulmasından endişe ediliyor.
TERCİH ERKEK ÇOCUK, KIZ BEBEKLER ALDIRILIYOR
Çin'de birçok aile, erkek çocuk tercih ettiği için kız bebekler aldırılıyor. Çin'de doğurganlık oranı 1970'de yüzde 5,8 iken tek çocuk politikasının uygulanmaya başlamasının ardından bu oran, 1979'da yüzde 2,7'ye 2009'da ise yüzde 1,5'ye düştü.
Uzmanlar, özellikle çalışan insan gücü ile büyüme kaydeden ve dünyanın üretim merkezi haline gelmeyi başaran Çin'in tek çocuğu sürdürmeye devam etmesi halinde yaşlanan nüfusu ile ekonomik ve sosyal bağlamda sorunlar yaşanacağını dile getiriyor.
-
asil çığlık 12 yıl önce Şikayet Etderdi bizemi düştü. bir buçuk milyar nüfusu var bir şey olmaz derdi bizemi düştü biz çoğalmaya bakalım Allahın izni ile ikiyüz milyonluk bir Türkiye olsak yeterBeğen
-
yalçın ergin 12 yıl önce Şikayet Etbence fazla nufus her zaman iyidir bence . teknoloji o kadar gelişiyoyor o teknolojiyi iyi degerlendirsek burda 100 degil 200 mlyon nufusu rahat rahat refah içinde yaşatırız bakın o kadar verimli alanlara fabrikalar , binalar kuruluyor iyi bir şekilde degerlendirilse hem hayvancılıkla hemde tarımla rahat rahat beslenirilir hemde saglıklı konut dense rahat rahat yeter iyi planlamayla öyle yeterkki çalışalım israf yapmayalım gelişelim bizim yerimde japonya olsa burda 200 hatta 300 milyon nufusa rahat rahat bakamazlarmıydı hemde süper güç olmazlarmıydı yani sorun nufusda degil bizim zihniyetimizde degilmiBeğen
-
lale gencer 12 yıl önce Şikayet Et?????. Kürtaj günah ama dünyanın 13 milyon dinsiz çinliye ihtiyacı varmı tartışılır.Beğen
-
sinan 12 yıl önce Şikayet Ethadisi saptırmayın. Sanki peygamberimiz ; fareler gibi yavru çıkartın ,o yavrulara maddi ve manevi olarak bakmanız önemli değil, allah nasıl olsa rızkını verir demiş. Neden öyle düşünüp kuluçka makinesi gibi çocuk yapılsın, sonrada ben bakamıyorum, Allah verdi gibi gibi cahilce konuşulsun.O çocuklar neden okuyup hem kendisine hem etrafındakilere yarar sağlayacağı yerde neden cahil kalsın, hırsız olsun balley çeksin kuytu köşede ?Beğen Toplam 4 beğeni
-
ömer faruk kılıç 12 yıl önce Şikayet Etkürtaj.... kürtaj da cinayet nasıl olsa, kürtaj yaptıracaklarına yaşlıları öldürseler ya.Beğen Toplam 2 beğeni