Vladimir Putin'in başı belada

Ukrayna'daki savaşa karşı çıktığı için öldürülebileceğini söyleyen muhalif lider Boris Nemtsov, Moskova’da öldürüldü.

Vladimir Putin'in başı belada
Vladimir Putin'in başı belada
GİRİŞ 28.02.2015 02:53 GÜNCELLEME 28.02.2015 15:47
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Pazar günü Ukrayna'daki savaşın protesto edileceği büyük bir gösteriye hazırlanan muhalif lider Boris Nemtsov, Rusya’nın başkenti Moskova’da öldürüldü. Rusya Soruşturma Komitesi, Bolshoi Moskvoretsky Köprüsü’nde yürüyen 55 yaşındaki Nemtsov’a bir araçtan 7-8 el ateş açıldığını belirtti. İçişleri Bakanlığı ise 23.40'ta 4 kurşunun Nemtsov'a arkadan isabet ettiğini açıkladı.

EN DENEYİMLİ DEDEKTİFLER GÖREVLENDİRİLDİ

Saldırganın kimliği henüz belirlenemedi. Doğrudan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bağlı olan Rusya Soruşturma Komitesi, en deneyimli dedektiflerin olayla ilgili görevlendirildiğini belirtti.

VLADİMİR PUTİN'DEN KINAMA

Putin’in sözcüsü Dimitri Peskov, cinayetin bir kiralık katil tarafından işlendiği yönünde izler bulunduğunu söyledi. Putin’in cinayeti kınadığını belirten Peskov, cinayetin bir provokasyon olabileceğini ifade etti.



İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Yelena Alekseyeva ise Nemtsov’un vurulduğu sırada birlikte yürüdüğü Ukraynalı kadının sorgulandığını açıkladı.

''KORKARIM Kİ PUTİN BENİ ÖLDÜRECEK''

Nemtsov, Ukrayna’daki çatışmalardaki tutumu nedeniyle karşı geldiği Putin’in kendisinin ölümünü isteyebileceğinden endişelendiğini söylemişti.

2000-2004 arasında Putin’in altında Başbakanlık yapan muhalif lider Mikhail Kasyanov, Nemtsov’un gerçek için savaştığını söyledi. ''Muhalif bir liderin Kremlin’in duvarlarının dibinde vurulması hayallerin ötesinde. Tek bir şey söylenebilir: Gerçeği söylediği için vuruldu'' dedi.

NEMTSOV KİMDİR?

Nizhny Novgorod kentinde valilik yaparak siyasi kariyerine başlayan Nemtsov, 1990’lı yılların sonunda Boris Yeltsin’in devlet başkanlığı sırasında başbakan yardımcısı olmuştu.

Nemtsov, 2003’te parlamentodan ayrıldıktan sonra pek çok muhalif oluşumu kurdu ve onlara liderlik yaptı. Boris Nemtsov, 2011-2012 kışında Putin’e karşı düzenlenen büyük protesto gösterilerinin önemli liderlerindendi.

YORUMLAR 12
  • Bi® Dost 9 yıl önce Şikayet Et
    dingilizler ve malmanlar yine sahnede...
    Cevapla
  • fatihsakarya 9 yıl önce Şikayet Et
    katil uşak olabilir.ama kimin uşağı
    Cevapla
  • sdd 9 yıl önce Şikayet Et
    Ee Avrupa özgürlük ülkesi dileyen dilediğini ortadan kaldırır . Biz iç işlerimizi dengede tutmaya çalışınca da Türkiyede basın özgürlüğü yok ;Türkiye diktatör ülkesi ; Eyvah saltanat geliyor , vs vs . Bu adamın yaptığının orjinal diktatörlükten ne farkı var ?
    Cevapla
  • bahadır 9 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın putini bitirme oyunu bu. Eminim putin de bunun olacağını tahmin etmiştir. Üçüncü dünya savaşı çoktan başladı. Piskolojik ve teknolojik olarak yıllardır yaşanıyor zaten. Tayyip erdoğana da oyunlar yapıldı. Şimdi kimse gidip direk savaş açamıyor, ama devletler birbirini böyle bitiriyor. Rusya kendi başkanına kan kusacak, amaç bu.
    Cevapla
  • akgenc 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu putine yapilan bir darbe girisimidir,arkasindan kesinlikle abd israil ve uzantisi paralel yapi cikacaktir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nisan ayı enflasyonu belli oldu
İsrail bunu konuşuyor! Ordu ve Netanyahu karşı karşıya