Nepal'de ölü sayısı açıklandı

Nepal'in başkenti Katmandu'da meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı açıklandı.

GİRİŞ 25.04.2015 16:30 GÜNCELLEME 25.04.2015 19:47
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Nepal'de meydana gelen 7,9 şiddetindeki depremde ölü sayısı ilk olarak 449 olarak açıklansa da ölü sayısının artmasından endişe ediliyordu. O endişe haklı çıktı ve ölü sayısı ikinci açıklamada 597, üçüncü açıklamada 876 olduğu ifade edildi. Son açıklama ise "Başkent Katmandu başta olmak üzere 1130 ölü var, yüzlerce kişi yaralı. Hindistan ve Bangladeş'te de can kaybı var" şeklinde! Rakamın hala artmasından korkuluyor...

Ülkede son 81 yılda gerçekleşen en şiddetli depremde 1130 kişinin öldüğü duyuruldu. 

Başkent sokaklarında çok sayıda enkaz var. Yıkılan yapılardan biri de, 19. yüzyıldan kalma Dharara Kulesi. Turistlerin kentin manzarasını görmek için çıktığı 62 metrelik kulenin enkazında 200'den fazla kişinin olduğu tahmin ediliyor. 

Depremin neden olduğu panikle binalardan atlayan çok sayıda kişinin vücudunda kırıklar meydana geldi. Sosyal medyadan paylaşılan bazı fotoğraflarda Katmandu'daki bir caddede derin çatlaklar oluştuğu görülüyor. 

KÖYLER HARİTADAN SİLİNDİ

Başkent Katmandu yakınlarındaki Manglung köyünden Vim Tamang, gazetecilere, köyünün deprem ve sonrasında meydana gelen heyelan nedeniyle tamamen yıkıldığını söyledi. Köy halkının yarısından fazlasının öldüğünü belirten Tamang, "Çaresiziz. Yardım bekliyoruz" dedi.   

TARİHİ ESERLER YIKILDI

Ulusal gelirinin büyük kısmı turizme dayanan, 27,8 milyon nüfusa sahip Nepal'deki depremde yüzlerce yıllık tapınaklar ve tarihi anıtlar da yerle bir oldu.

Depremde yıkılanlar arasında UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde bulunan 62 metre yüksekliğindeki Dharahara Kulesi'nin yanı sıra eski kraliyet sarayı da bulunuyor. Kulenin enkazı altında çok sayıda kişinin kaldığı sanılıyor. 

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, yerel saatle 11.56’da meydana gelen depremin yerin sadece 11 kilometre derinliğinde oluşması nedeniyle yıkıcı bir etkisi olduğunu kaydetti.

Nepal İçişleri Bakanı Minendra Rijal Hindistan’ın NDTV kanalına yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle başkent Katmandu ve çevresinde birçok binanın yıkıldığını ve kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaştığını söylemişti. Rijal, depremin merkez üssünün Katmandu’nun 80 kilometre kuzeybatısı olduğunu belirtmişti.

DEPREMİN ARDINDAN ÇIĞ DÜŞTÜ

Bu arada Everest tepesinde de depremin ardından çığ düştü. Çok sayıda dağcının tırmanışta olduğu sırada meydana gelen çığın altında kalanlar olabileceğinden endişe ediliyor.Televizyon kanalları da yerde yan yana yatırılmış cesetlerin görüntülerini yayınladı.

4 YIL ÖNCE 110 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Nepal'de 4 yıl önce meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremde 110 kişi hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 14
  • totti 9 yıl önce Şikayet Et
    Budistlerin Müslüman katliamı bu ülkede miydi?
    Cevapla
  • YoZG@TLIM 9 yıl önce Şikayet Et
    totti ismi Müslüman ismimiydi?
    Cevapla
  • islam 9 yıl önce Şikayet Et
    o mymmar
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa da neden deprem olmuyor acaba ?
    Cevapla
  • H.B.V 9 yıl önce Şikayet Et
    Onların hepsi Büyük kıyametde yok olacaklarda ondan.:)
    Cevapla
  • Yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    Fay hatti yok denecek kadar az, ve onemsiz, Avrupa da sadece Romanya, Italya ve Yunanistan deprem riski altinda, komplo teorisi uretmeye gerek yok.
    Cevapla
  • elcevap 9 yıl önce Şikayet Et
    Küçük hata ve suclarin cezaları küçük nahiyelerde büyük suclarin cezaları büyük mahkemelerde verilir. Onların cezaları mahkeme i kubra olan ahirete bırakılıyor.
    Cevapla
  • Vanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • selçuk 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcıları olsun inşallah
    Cevapla
  • osmanlıserdarı 9 yıl önce Şikayet Et
    deprem makinası kullanılıyor..
    Cevapla
  • lalezar 9 yıl önce Şikayet Et
    depremler yüzyıllardır oluyor.böyle söylentilerle insanların gözünde kendilerini büyütüyorlar.ecel geldi mi deprem bahane.Bazende günahların ağırlığını yeryüzü taşımak istemiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Yeni tasarruf tedbirleri açıklandı