Tacikistan'da akraba evliliği yasaklandı

Tacikistan'da kardeş, amca ve hala çocuklarının dünya evine girmesi yasaklanıyor.

Tacikistan'da akraba evliliği yasaklandı
Tacikistan'da akraba evliliği yasaklandı
GİRİŞ 15.01.2016 11:15 GÜNCELLEME 15.01.2016 12:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi'nin "Nikah Kayıtları" ve "Aile" yasalarında yaptığı değişikliklere göre, Tacikistan'da 1 Temmuz'dan itibaren yakın akrabalar arasında evlilik resmen yasaklanacak. 

Genel kurulda kabul edilen yasa değişiklikleri, ayrıca gelin ve damat adaylarına evlenmeden önce sağlık kontrolünden geçme zorunluluğu getiriyor.

Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nusrat Salimzad, ülkede geçen yıl 25 binden fazla özürlü çocuğun kayıt altına alındığını belirterek, bunların üçte birinin akraba evliliği yapan kişilerin çocukları olduğunu dile getirdi.

Yasa değişikleriyle, çocuklara onur kırıcı isimlerin verilmesi de yasaklandı. Buna göre, Tacik ebeveynler bundan böyle çocuklarına Sang (Taş), Safal (Seramik), Zag (Serçe) gibi hayvan ve nesne isimlerini veremeyecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Merak 8 yıl önce Şikayet Et
    Peki 3 te 1 i yakin evlilikten doganlar 3te 2 si ne olacak
    Cevapla
  • Yazıklar Olsun 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın müsaade ettiğine nasıl olur da kul engel koyar? Bu ne terbiyesizlik! İmtihan dünyası kardeşim. Herkes haddini bilecek.
    Cevapla
  • Özürlü ne demek? 8 yıl önce Şikayet Et
    "Özürlü", kelime anlamıyla özrü, kabahati, yani suçu olan anlamına gelmektedir, Bir engelli hangi suçundan ötürü bu sıfat ile yaftalanıyor? Düşünceleri "özürlü" olan kişilerin söylemlerinden ne zaman kurtulacağız?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması