Çin'den ABD'ye: Füze kalkanı bize tehdit

Çin Dışişleri Bakanı, ABD'nin Güney Kore'yi korumak için kuracağını açıkladığı füze savunma sisteminin Çin'i tehdit edebileceğini söyledi.

Çin'den ABD'ye: Füze kalkanı bize tehdit
Çin'den ABD'ye: Füze kalkanı bize tehdit
GİRİŞ 13.02.2016 05:24 GÜNCELLEME 13.02.2016 05:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, yaptığı açıklamada, sistemin ''Kore Yarımadası'nın savunma ihtiyaçlarının çok ötesine geçtiğini'' belirtti.

ABD ve Güney Kore, füze savunma sistemi kurulması planlarını, Kuzey Kore'nin bu ay uzun menzilli füze denemesi yapmasından sonra açıklamıştı.

ABD ve Güney Kore, THAAD'ın Kuzey Kore'ye karşı Güney Kore'yi korumak için tasarlandığını, Çin ya da başka bir ülkeyi hedef almadığını açıklamıştı.

WANG: AMAÇ GÜNEY KORE'Yİ KORUMAK DEĞİL

BBC Türkçe'nin haberine göre, Çin Dışişleri Bakanı Wang, ABD'den stratejisini gözden geçirmesini isteyerek şunları söyledi: 

"Gerçekler ortada. ABD'nin konuşlandıracağı THAAD, Kore yarımadasının savunma ihtiyaçlarının çok ötesine geçiyor. Bu sistem Asya kıtasının içlerine kadar uzanacak bir alanı kapsıyor. Bu, Çin'in ve diğer Asya ülkelerinin stratejik güvenlik çıkarlarını doğrudan etkiliyor. Sıradan insanlar THAAD'ın amacının sadece Güney Kore'yi korumak olmadığını, daha farklı bir amacı olduğunu, hatta Çin'i bile hedef alma amacına hizmet edebileceğini biliyor."

Rusya Devlet Duması Savunma Komitesi Başkanı Vladimir Komoyedov da, ABD'nin Güney Kore'ye THAAD (Yüksek İrtifa Terminal Alan Savunması) sistemleri yerleştirmesi halinde, bunun Rusya için tehdit oluşturacağını açıklamıştı. 

YORUMLAR 4
  • erol 8 yıl önce Şikayet Et
    Ilginc olan çin kuzeyinde guneyinde nükleer füzesi olan ülkelerden korkmuyor.Heryerden füze atabilecek usa dan korkuyorlar.Rusya pakistan hindistan tehdit degilmi çine.
    Cevapla
  • serhat 8 yıl önce Şikayet Et
    cini cin yapan avrupa ulkeleridir alısveris yapmayalım nasıl birbirlerini yemeye baslıyorlar
    Cevapla
  • Sinan 8 yıl önce Şikayet Et
    Kukla Kuzey Kore'nin füze denemesini bahane ederek şimdi de Çin'e gövde gösterisi. Dünya da oyunlar hep aynı
    Cevapla
  • kayseri 8 yıl önce Şikayet Et
    madem güven yok dostluğunu kesersin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Otomotiv satışlarında aylar sonra bir ilk yaşandı
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin