Güneydoğu Asya’da Sabotaj alarmı

İran Devrim Muhafızları’nın Suudi Arabistan’a ait sivil yolcu uçaklarını düşürmek için sabotaj ekibi gönderdiği ileri sürüldü.

Güneydoğu Asya’da Sabotaj alarmı
Güneydoğu Asya’da Sabotaj alarmı
GİRİŞ 24.02.2016 09:19 GÜNCELLEME 24.02.2016 11:13

Suudi Arabistan havayollarına ait yolcu uçaklarını kaçırma veya bombalama planı yapıldığı ve terör eyleminde uygulama aşamasına yaklaşıldığı ileri sürüldü. Filipinler'in önde gelen İngilizce gazetelerinden Manila Times'ın haberine göre, Suudi Arabistan'ın Manila Büyükelçiliği, “İran Devrim Muhafızları'nın” Suudi Arabistan'a ait sivil yolcu uçaklarını düşürmek için bir saldırı hazırlığında oldukları yönünde Filipinler Dışişleri Bakanlığı'nı bilgilendirdi. Manila Times gazetesinin, bir kopyasını ele geçirdiği Ocak tarihli gizli yazışmaya göre, planlanan sözkonusu terör saldırısı “ileri aşamaya” taşındı.



KİMLİKLERİ TEŞHİS EDİLDİ

Aynı diplomatik yazışma, “Terör saldırısını planlama ve uygulama ekibi 10 kişiden oluşuyor ve planı uygulamakla görevli 6 kişi Yemen vatandaşıdır. Bazılarının kimliği teşhis edildi" ifadelerine yer verdi. İsimleri gizli tutulan şüphelilerin eylemi düzenlemek için Türkiye üzerinden iki ayrı uçakla Güneydoğu Asya ülklerine seyahat ettiklerine inanılıyor. Kaynağa göre, 6 şüphelinin isimleri Filipin makamlarına ulaştırıldı. Kaynak ayrıca terör saldırısının Filipinler, Malezya veya Endonezya'da gerçekleştirileceğini ifade etti. İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Suudi Arabistan'ın Şii din adamı Ayetullah Nemr'i idam etmesi nedeniyle 'ilahi intikamla' yüz yüze geleceğini söylemişti.

ACİL KODLU ÇAĞRI

Filipinler gazetesi Phil Star'da, Rudy Santos imzalı yazıda, Suudi uçaklarına yönelik planlanan terör saldırısının “gerçek, yakın ve ileri aşamada” olduğunu ifade etti. Gazetenin ayrıca, ülkedeki Suudi Arabistan Büyükelçiliği'nden Filipinler Dışişleri Bakanlığı'na yazılmış 22 Ocak 2016 tarihli “çok acil” damgalı bir notaya ulaştığı ifade edildi. Notada, Manila'dan Suudi Arabistan'a düzenlenen uçuşlarda fazladan bir X-ray cihazı kurulması, yolcular için güvenlik tedbirleri prosedürlerinin daha da sıkılaştırılması ve yoğunlaştırılması talebi bulunuyor.

Yeni Şafak

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!