Rusya'dan 'B Planı'na dolaylı destek

ABD Dışişleri Bakanı'nın geçtiğimiz günlerde Suriye'nin bölünmesini ima eden B Planı'na Rusya'dan dolaylı destek geldi.

Rusya'dan 'B Planı'na dolaylı destek
Rusya'dan 'B Planı'na dolaylı destek
GİRİŞ 29.02.2016 16:59 GÜNCELLEME 29.02.2016 16:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD ve Suudi Arabistan'ın daha önce Suriye'de B planı olarak açıkladığı bölünme planına Rusya'dan açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'nin federal bir devlet olma konusu üzerine çalışılabileceğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov ise Suriye'de federasyon hakkında bir şey diyemeyeceğini belirterek "Süreç henüz başlamadı fakat müzakerelerde böyle bir karar verilirse kimse itiraz etmez. Bu Suriyelilerin vereceği bir karardır. İsterlerse üniter bir devlet olur, isterlerse federasyon kurulur" dedi. Ryabkov, Suriye'de Kosova senaryosu uygulanmasına ise izin vermeyeceklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de haftasonu başlaması planlanan geçici ateşkesin işe yaramaması ve siyasi çözüm yolunda adım atılamaması halinde B planının ülkenin bölünmesi olabileceğini söylemişti. İlk kez kamuoyu önünde yaptığı bir konuşmada, Suriye'nin bölünmesi ihtimalini dile getiren Kerry, senatörlerden gelen ve bölünmenin nasıl olabileceğine dair sorulara ise net bir cevap vermemişti.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr de, Suriye'de çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının uygulanması yönünde ciddiyet görmedikleri takdirde B planını uygulamaya koyacaklarını söylemişti.

YORUMLAR 3
  • huu 8 yıl önce Şikayet Et
    küffar suriyeyi parçalamaya azimli...tabi buna çanak tutan sözde müslüman tayfalar da yok değil...
    Cevapla
  • Zafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Asil planiniz zaten b planiydi.yani suriyede devletcikler kurmak.hikayeden ateskesle dunyayi aldatiyorsunuz.rusya da baslarda yalandan b planina karsi cikar gibi yapti.fakat hepsi senaryonun parcasi
    Cevapla
  • Halid bin Velid 8 yıl önce Şikayet Et
    C.Allah Planı Daha Üstün gelecektir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
40 bin lira yerine 2 bin lira kira! Devlete her gün zarar yazıyor
Yargıtay üyesinden kızına saldıran köpekleri vuran babaya destek!