'Alparslan Çelik'le Rus özel servisi ilgilenecek'

Rus gazetesi Kommersant, Rus pilotu öldürdüğünü iddia ettikleri Alparslan Çelik'le ilgili 'Onunla Rus Özel Servisi'nin ilgileneceğini yazdı.

'Alparslan Çelik'le Rus özel servisi ilgilenecek'
'Alparslan Çelik'le Rus özel servisi ilgilenecek'
GİRİŞ 27.04.2016 17:18 GÜNCELLEME 27.04.2016 17:31
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Rusya'nın önemli gazetelerinden Kommersant, Rus pilotun öldürülmesinden dolayı suçlanan Alparslan Çelik'in ceza alması için uğraşılacağını aksi takdirde "onunla Rus özel servisi"nin ilgileneceğini yazdı.

Rusya Soruşturma Komitesi, Rus pilot Oleg Peşkov’un Suriye’de ölümüne ilişkin soruşturma açılması konusunu değerlendiriyor.

Kommersant gazetesinde yer alan haberde, Rusya Ceza Kanunu’nun sınır dışında Rus vatandaşlarına karşı suç işleyen yabancı vatandaşlara soruşturma açılmasını ön gören 12 maddesine dayanılarak soruşturma açılabileceği belirtildi.

Kommersant gazetesinde şu ifadelere yer verildi:

"Soruşturma Komitesi, Genel Savcılık üzerinden Türkiye’ye Alparslan Çelik ile soruşturma sürdürülmesine ilişkin uluslararası dilekçeyi gönderecek. Çelik’in Rus pilotun ölümüyle ilgisi kanıtlanırsa, Soruşturma Komitesi bu kişinin Türkiye’de gerekli cezayı alması için elinden geleni yapacak. Aksi takdirde, Çelik ile Rus özel servis ilgilenecek."

Kommersant, uçak olayını en başta Suriye’deki askeri polislerin araştırdığını, denetlemeler çerçevesinde herkesin bildiği üzere Su-24’ün Türkiye’nin F-16C uçağının roketiyle vurulduğunun tespit edildiğini belirtti. Daha sonra Çelik kendisi pilotun ölümüyle bağlantısı olduğunu açıkladı.

YORUMLAR 67
  • Hasan doğru 8 yıl önce Şikayet Et
    Eğer ruslar bu kahramana bir zarar verirlerse, Turkiyedeki rus ajanlar tesbit edildiği yerde infaz edilirler. Bunuda bilsinler.
    Cevapla
  • rasit 8 yıl önce Şikayet Et
    cihat zamani!
    Cevapla
  • m.demirel 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahın verdiği canı allah için taşıyanlar rus köpeklerin den kokmaz....
    Cevapla
  • YABAN 8 yıl önce Şikayet Et
    eger bu katil ruslara biz bu kahramanı verirsek yazıkları olsub bize
    Cevapla
  • TR-1 8 yıl önce Şikayet Et
    Rus özel servisi cokda korkdu sannedersem tüh tüh ne yapsaki acaba..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli şebekeyi Adana polisi çökertti
Dilan Polat'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi! Hastaneye kaldırıldı...