Müslümanlara ‘Pokemon’ yasağı!

Federal İslami danışma Konseyi, Pokemon Go ve Pokemon oyunlarının Müslümanlarca oynanmasına karşı çıktı.

Müslümanlara ‘Pokemon’ yasağı!
Müslümanlara ‘Pokemon’ yasağı!
GİRİŞ 07.08.2016 13:40 GÜNCELLEME 07.08.2016 13:40
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Güneydoğu Asya’da Malezya ile birlikte 15 ülkede Cumartesi günü resmen oynanmaya başlanan Pokemon Go, Malezya Federal İslami Danışma Konseyi tarafından Müslümanlarca kullanılmaması yönünde ikazda bulunuldu.

Müslümanlara oynamayı yasakladılar


Federal İslami Danışma Konseyi Müftüsü Zulkifli Mohamad al-Bakri, konseyin web sayfasında yaptığı açıklamada ‘‘Federal İslami danışma Konseyi 1 Ağustos tarihinde yaptığı toplantıda tartışarak Pokemon Go ve Pokemon oyunlarının Müslümanlarca oynanmasına izin vermemeyi kararlaştırmıştır’’ dedi.

Açıklamada kararın Suudi Arabistan ve Mısırlı İslam alimlerinin Pokemon Go ve Pekomon’un zararlı olduğu görüş ve tebliğlerinin göz önüne alınarak alındığı belirtilerek bu oyunların ‘‘iktidar hırsına neden olabileceği ve kumar alışkanlığı yaratabileceği’’ belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan Yüksek Din konseyi 2001 yılında alınan ülkede Pokemon oyununu yasaklayan kararını güncellemişti.

YORUMLAR 22
  • Can 7 yıl önce Şikayet Et
    Yasaklansın yada yasaklanmasın Eğer bir din alimi insanları ve müslümanları uyarıyorsa buna saygılı olmak gerek. Bugün papa çıksa hıristiyan lık adına birşeyi yasaklasa tüm dünya alkış tutar buna müslümanların bazıları da dahil....
    Cevapla
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    bu pokemon go oyunu çok tehlikeli bir oyun...cia in hizmetinde ne arıyolar acaba evine kadar giriyor abd haberiniz yok...sakın oynama...
    Cevapla
  • Kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    Kafaniza gore herseye haram diyorsunuz! Islam dinin icine iyce bosaltiyorsunuz bunun hesabini bu dunyada yada ahirette vericeksiniz!
    Cevapla
  • kayseri 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim isteyen oynar istemeyen oynamaz herkes kendinden sorumludur bu kadar basit şeyler için tartışmaya değmez
    Cevapla
  • HAKAN 7 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim senin basit dediğin oyun adı altındaki şey ülkemizin gizli bütün yerlerinin fotoğraflarını yabancı devletlere servis etmektir. çalıştırın artık biraz kafalarınızı
    Cevapla
  • abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş bu işler o kadar basit değil bilesin. Din alimi olarak da uyarmak vazife leri.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    6 ay sonra zaten milletin hevesi geçecek kimse yüzüne bakmayacak. Yasaklanırsa bence insanlarda daha fazla oynama isteği yaratır. En iyisi hiç uğraşmamak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!