Şangay Örgütü'nün kurucusu Türkiye'ye geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi Şangay çıkışından sonra, Şangay İşbirliği Örgütü'nün fikir babası ve kurucularından Emekli Rus General Ivashov'un Türkiye'ye geleceği açıklandı.

Şangay Örgütü'nün kurucusu Türkiye'ye geliyor
Şangay Örgütü'nün kurucusu Türkiye'ye geliyor
GİRİŞ 16.12.2016 10:08 GÜNCELLEME 16.12.2016 13:05
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Şangay İşbirliği Örgütü'nün fikir babası ve kurucularından Emekli Rus General Prof. Leonid Grigoryevich Ivashov örgüte Türkiye'nin katılımı ile ilgili bir konuşma yapmak üzere Türkiye'ye geliyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde düzenlenecek olan 'Şangay İşbirliği Örgütü ve Türkiye' konulu konferansta konuşma yapacak olan Ivashov askeri, siyasi ve akademik çevrelerle kapalı toplantılar yapacak.

ABD EMPERYALİZMİ DURDURULMALI

General Ivashov, Amerikan emperyalizminin durdurulması için yeni bir kutup oluşturmanın gerekliliği konusundaki teziyle dünya gündemine gelmişti. Ivashov Rusya'da Putin ekolünün fikir babalarından biri olarak biliniyor.

KONFERANSA DAVETLİLER ALINACAK

Ivaşov'un Çarşamba günü 11.00 de İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsünde yapacağı konuşmaya güvenlik gerekçesiyle sadece davetli katılımcılar alınacak.

Ivaşov'un konuşmasının ardından yapılacak panelde Şangay İşbirliği Örgütü'ne Türkiye'nin katılımı, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Rusya Milli Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı Talat Enveroviç Çetin, Prof. Dr. Murat Yülek, Prof. Dr. Yücel Uğurlu ve Dr. Bora Bayraktar tarafından Dr. Mehmet Perinçek'in moderatörlüğünde ele alınacak.

Ivashov, dünyada gelişen siyasi olayları ön planda tutarak teşkilatın amacı ve hedeflerini, bu doğrultuda Türkiye’ye sunduğu imkân ve fırsatları aktaracak ve ülkelerin jeopolitik statüleriyle ilgili karşılaştırmalar yapacak. 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • kımızcı 7 yıl önce Şikayet Et
    ortaya AY YILDIZ yakisir gibime geliyor;HAYIRLISI
    Cevapla
  • esas 7 yıl önce Şikayet Et
    Ondan AB , Türkiye ile zirve toplantısı diye karar aldı anlaşılan
    Cevapla
  • vatansever2 7 yıl önce Şikayet Et
    dogrusuda ya asya birliği türkiye liderliğinde yada şengay örgütü o zaman bu ülkede terör olayları dahada azalır..coğrafya yapımıza göre asya avrupaya göre daha yakın iranın pejakı yokettigi gibi bizimde pkk denilen terör örgütünü yok etmemiz lazım bunun içinde ortadoguyla barışık olunması gerekiyor...
    Cevapla
  • konu vatansa.... 7 yıl önce Şikayet Et
    izin verirlermi bakalim ne yaparlar ne olaylar cikar
    Cevapla
  • saadet 7 yıl önce Şikayet Et
    rus ve çine güven olmaz bizi aldatabilirler... dikkatli olmak lazım...
    Cevapla
  • saadet 7 yıl önce Şikayet Et
    vanlı arkadaş yakın düşman her zaman daha tehliklelidir unutma...
    Cevapla
  • vanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    amerika avrupa bizi yıllardır aldatıyor pkk ypg fetöye destek veriyor bence şangay birliğine katılmamız daha mantıklı ya avrupa amerika yada rusya ortada kalırsak çöküşümüzün garantisidir savunma ve silah teknolojisinde rusyadan çok bilgi yardım almamız lazım güçlü bir ülke olmak istiyorsak buna mecburuz
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika dan, AB den daha fazla aldatamaz emin ol kardeş...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı