Japonya'da İmparator oğlu için özel yasa

Japonya'da Başbakan Şinzo Abe'ye, 83 yaşındaki İmparator Akihito'nun gelecek yıl tahtan çekilebilmesi için tek seferlik bir muafiyet uygulanmasını öngören rapor sunuldu.

Japonya'da İmparator oğlu için özel yasa
Japonya'da İmparator oğlu için özel yasa
GİRİŞ 18.03.2017 09:13 GÜNCELLEME 18.03.2017 10:32

Şinzo Abe'nin atadığı, ekim ayından bu yana konuyla ilgili çalışmalarda bulunan 6 kişilik danışma komisyonu, İmparator Akihito'nun ölmeden önce tahtan çekilebilmesine izin veren yasa tasarısını kapsayacak öneriyi Abe'ye sundu.

Tasarının yasalaşması halinde, ülkede imparatorların "tahttan çekilmesine" izin vermeyen yasa bir sefere mahsus olmak üzere değiştirilerek, İmparator Akihito'nun tahtı oğluna devretmesinin yolu açılacak.

VARİS 2019'DA TAHTTA ÇIKACAK

Bu durumda İmparator Akihito’nun 31 Aralık 2018'de tahttan çekilecek ve 1 Ocak 2019'da 56 yaşındaki Veliaht Prens Naruhito tahta çıkacak.

200 YIL SONRA BİR İLK

Japonya'da son iki yüzyılda hiçbir imparator tahttan çekilmemişti.

YORUMLAR 5
  • Sertap 9 yıl önce Şikayet Et
    Asil japon insanlari. Sizleri cokkkk seviyorum
    Cevapla
  • werty 9 yıl önce Şikayet Et
    dusunuyorumda bize sekularizmi dayatanlarda ya krallik ya baskanlik yada monarsi var.neden acaba?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika...Erdoğan'dan ABD seçimlerine ilk yorum!
Dünya alarma geçti! Ülkelerden peş peşe 'stok yapın' çağrısı