Lavrov'a cevabı bizzat verdi! Asla yenilmeyeceğiz

NATO'nun Afganistan'daki birliklerinin komutanı John Nicholson, ABD'nin Afganistan'da asla yenilgiye uğramayacağını belirtti.

Lavrov'a cevabı bizzat verdi! Asla yenilmeyeceğiz
Lavrov'a cevabı bizzat verdi! Asla yenilmeyeceğiz
GİRİŞ 25.08.2017 08:56 GÜNCELLEME 25.08.2017 08:56
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

NATO'nun Afganistan'daki birliklerinin komutanı John Nicholson, başkent Kabil'de düzenlediği basın toplantısında, NATO ve ABD'nin Afganistan'da terörle mücadele konusunda Afgan güvenlik güçlerinin yanında yer alacağını belirtti.

ABD'nin yeni Afganistan stratejisinin Afganistan halkının geleceği için çok önemli olduğunu ifade eden Nicholson, yeni stratejinin yürürlüğe girmesiyle Afgan güvenlik güçlerine desteğin artacağını bildirdi.

Nicholson ayrıca Afganistan'da artık terör örgütlerinin yer bulamayacağını vurguladı.

TALİBAN'A BARIŞ ÇAĞRISI

Taliban örgütüne de çağrıda bulunan Nicholson, ''Silahlarınızı bırakarak barışa katılın.'' dedi. Afganistan halkının barış istediğinin altını çizen Nicholson, ülkede barışın sağlanması için hep birlikte çalışacaklarını aktardı. NATO'nun Afgan güvenlik güçlerine danışmanlık ve destek vermeye devam edeceğini dile getiren Nicholson, bu konuda Afgan özel ve hava kuvvetlerine eğitim verileceğini kaydetti.

NATO'nun Kararlı Destek Misyonu, Afganistan'da yerel birlikleri eğitmek, danışmanlık yapmak ve yardım etmek için yaklaşık 13 bin 500 asker bulundururken bu sayının 8 bin 400'ünü ABD askerleri oluşturuyor.

LAVROV NE DEMİŞTİ?

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin yeni Afganistan kararıyla ilgili çok çarpıcı bir değerlendirmede bulunmuş ve Afganistan'daki yeni ABD stratejisinin başarıya ulaşma şansının bulunmadığını belirtmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Idris 6 yıl önce Şikayet Et
    Amarika kac savas kazanmis tarihinde hepsi parali asker katil afganistan vietnama benzemez
    Cevapla
  • Said 6 yıl önce Şikayet Et
    Yıllar önce okuduğum bir hâdis-i şerif vardı (talikan'a kimsenin hakim olamıyacağını yazıyordu )islam alimlerinin görüşüne göre buranın afganistan olduğu belirtilmiştir. Yüce Âllah afganistanın mazlum müslümanlarına yardım etsin amin.
    Cevapla
  • Yüksel 6 yıl önce Şikayet Et
    afganistan dahil hiçbir islam ülkesinde terörist yok esas terörist ABD ve destekçisi ülkeler. Rabbim bunların tuzakları ni başlarına makus eyle
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Havadan bombalamayla olmuyor bu işler. Önce haklı olmak lazım. Sonra İman ve cesaret. Bu sizde var mı???
    Cevapla
  • Adiga81 6 yıl önce Şikayet Et
    Lavrov haklı. ABD nin Afganistanda başarılı olma şansı yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan imzaladı! 28 Şubat Davası sanıklarına af getirildi
Kripto düzenlemesi TBMM Başkanlığı'na sunuldu! Gri listeden çıkış için son adım